21st Century Fox a demarat negocieri pentru a achiziționa grupul de televiziune Tribune Media

21st Century Fox a demarat negocieri pentru a achiziționa grupul de televiziune Tribune Media
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2017

Grupul 21st Century Fox, controlat de Rupert Murdoch, se află în negocieri cu fondul de investiții și consultanță financiară Blackstone, pentru a face o ofertă în vederea achiziționării grupului Tribune Media, una dintre cele mai mari companii care operează posturi de televiziune din Statele Unite ale Americii, informează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Blackstone și 21st Century Fox ar realiza un joint venture pentru a cumpăra Tribune Media, potrivit unei surse familiarizate cu acest dosar de achiziție. Blackstone ar pune la dispoziție fondurile necesare, în timp ce 21st Century Fox, care deține, între altele, Fox News Channel, și-ar pune la dispoziție propriul portofoliu de televiziuni, scrie News.ro

Tribune Media deține mai multe posturi de televiziune în Statele Unite ale Americii, inclusiv WGN. Grupul a fost înființat în 2014, când compania Tribune și-a separat divizia de print, Tribune Publishing, al cărui portofoliu include publicațiile Chicago Tribune, LA Times și Baltimore Sun, redenumind ”Tribune Media” partea rămasă din vechea companie.

Reprezentanți ai Tribune Media și Blackstone au refuzat să comenteze pe această temă, în timp ce reprezentanți ai Fox nu au putut fi contactați.

Informația despre existența negocierilor a fost publicată inițial de publicația The Financial Times.

Pentru prima oară, cei mai mulți bani din reclamele online au intrat pe zona de mobile CITEȘTE ȘI Pentru prima oară, cei mai mulți bani din reclamele online au intrat pe zona de mobile

Un alt grup media, Nexstar Media Group, a plănuit să facă o ofertă pentru Tribune Media în această sptămână, potrivit informațiilor furnizate de două surse. Reprezentanți ai Nexstar nu au putut fi contactați.

Sinclair Broadcast Group a intenționat, de asemenea, să achiziționeze Tribune, potrivit unui articol publicat de Reuters în luna martie.

Potențiala ofertă a companiilor Blackstone și Fox vine la mai puțin de două săptămâni după ce Comisia Federală de Comunicații din Statele Unite ale Americii a votat să anuleze o decizie din 2016 care limita numărul de posturi de televiziune pe care îl pot cumpăra anumiți radiodifuzori.

Tribune Media include WGN America și Tribune Broadcasting - care deține sau operează 42 de posturi de televiziune locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
21st century fox
tribune media