Numărul mașinilor electrice aflate în circulație în Norvegia începe să crească puternic, după ce în toamnă a depășit pentru prima dată numărul modelelor pe benzină, autoritățile norvegiene salutând o „tranziție istorică”.
Spre deosebire de versiunile anterioare, când modelele SE se bazau aproape exclusiv pe componente vechi, „reciclate” de la alte modele, iPhone SE 4 va primi mai multă importanță de la compania americană.
Regiunea separatistă moldoveană Transnistria a întrerupt miercuri furnizarea de încălzire și apă caldă pentru populație, după ce Rusia a oprit livrarea de gaze prin Ucraina, ca urmare a expirării acordului de tranzit.
Pierderile de locuri de muncă ale furnizorilor europeni de piese auto s-au dublat în 2024, deoarece încetinirea industriei auto de pe continent a lovit soarta lanțului său de aprovizionare și de producție.
Acordurile pentru transportul gazelor rusești în Europa prin Ucraina erau unul dintre puținele cazuri concrete de colaborare între Moscova și Kiev care au supraviețuit războiului. În ciuda conflictului, chiar și în 2024, în rețeaua ucraineană au fost pompați zilnic în jur de 40 de milioane de metri cubi de gaze naturale din zăcăminte siberiene de la stația din orașul rusesc Sudzha (aflat de patru luni sub controlul trupelor ucrainene), pentru a fi distribuit apoi între Slovacia, Austria, Ungaria, Republica Cehă și Italia, cu o cantitate suficientă de metan care era revândută apoi chiar Ucrainei.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat 144 de operatori economici din zonele montane, în perioada dintre Crăciun și Revelion și au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice murdare și produse depozitate necorespunzător, produse periculoase sau jucării contrafăcute.
Compania aeriană maghiară low-cost Wizz Air reamintește că a semnat un nou acord cu Pratt & Whitney, divizie a companiei de apărare și aerospațială RTX, pentru a gestiona problemele legate de motoarele avioanelor, estimând că 40 dintre avioanele sale vor rămâne consemnate la sol până la sfârșitul anului fiscal 2026, din acest motiv, transmite Reuters.
Programul zborurilor de la Aeroportul Iași continuă să fie afectat, pentru a patra zi la rând, de condițiile meteorologice nefavorabile, în special de ceață densă.
CNN Travel a alcătuit o listă cu 25 de destinații care consideră că merită să fie vizitate în 2025, iar România se numără printre ele, alături de obiective exotice din Asia, America Latină, Africa și, desigur, Europa. Recomandarea CNN - care consideră că România este „un dar” în aceste zile de supra-turism - vine după ce la sfârșitul anului trecut și revista „Vogue” deschidea cu România lista sa de zece cele mai bune locuri de vizitat în 2025.
Producătorul american de avioane Boeing a devenit cel mai mare perdant al anului 2024 în indicele Dow Jones, înregistrând o scădere de 32% a acțiunilor, în contextul unei serii de crize care au afectat compania, transmite Reuters.