Retailerul turc de îmbrăcăminte LC Waikiki și-a depășit planul în România, țară în care a avut prima ieșire în străinătate, deschizând 45 de magazine pe piața locală și țintind acum să devină unul dintre cele mai de succes 3 branduri de retail de îmbrăcăminte din Europa - de la locul 5 în prezent - cu o întârziere însă din cauza pandemiei COVID și a războiului din Ucraina, relevă datele analizate de Profit.ro.
Prețurile petrolului au crescut cu aproape 1%, susținute de posibile măsuri de stimulare economică în China, cel mai mare importator de petrol din lume, și susținut de un raport care arată o scădere a stocurilor de țiței din SUA, transmite Reuters.
Concurența este cel mai bun motor pentru depășirea performanțelor, iar asta se vede cel mai bine în industria auto. Producătorul chinez Chery a lansat cel mai nou model al său cu motorizare hibridă cu încărcare la priză (PHEV), care depășește toate recordurile existente pentru un automobil de serie.
Rusia a declarat stare de urgență la nivel federal din cauza scurgerii de țiței cauzate de două petroliere rusești în Marea Neagră.
Situația Nissan este departe de a fi una fericită, acesta fiind de altfel și motivul pentru care compania japoneză și-a căutat un salvator. Cu doar o lună înainte de finalul anului calendaristic, Nissan are un declin mare al producției și vinde tot mai puține mașini la nivel global.
Pe măsură ce protecționismul continuă să crească la nivel global, fluxurile comerciale internaționale se adaptează. În 2023, volumul exporturilor Chinei a atins aproape maxime istorice. Polonia și Cehia sunt țările din fostul bloc comunist care intră în topul global al marilor exportatori.
Vânzările de case în SUA, fără cele noi construite, vor închide anul la 4,04 milioane unități, cel mai redus nivel anual din 1995.
Ritmul cu care companiile americane nu-și plătesc împrumuturile a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani.
Industria auto din Europa s-a confruntat cu mari probleme în 2024, de la scăderea vânzărilor, din cauza cererii reduse, și costuri ridicate de producție, până la concurența acerbă a rivalilor chinezi și o tranziție mai lentă decât se aștepta către mașini electrice.
Sute de mii de persoane din Bosnia-Herțegovina, Serbia și Kosovo sunt lipsiți de energie electrică de zile întregi din cauza mai multor probleme apărute ca urmare a unei furtuni de zăpadă sau a stării proaste și învechite a infrastructurii, transmite joi EFE, citând informațiile apărute în presa locală.