Acțiunile europene au încheiat luna noiembrie cu o creștere de peste 14%, cea mai bună evoluție de la începerea înregistrării datelor, în 1986

Acțiunile europene au încheiat luna noiembrie cu o creștere de peste 14%, cea mai bună evoluție de la începerea înregistrării datelor, în 1986
scris 1 dec 2020

Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile de luni în scădere cu 0,6%, dar pe ansamblul lunii noiembrie a înregistrat cea mai bună evoluție de la începerea înregistrării datelor, în 1986, transmite Reuters.

Potrivit datelor firmei Refinitiv, acțiunile companiilor aeriene europene au urcat în noiembrie cu 45%, marcând la rândul lor o evoluție istorică, transmite Reuters.

CONFIRMARE După 13 ani, familia Cepalis și-a vândut, discret, business-ul pe care l-a urcat în Topul Europei. Te-Rox Prod - cumpărat de grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE După 13 ani, familia Cepalis și-a vândut, discret, business-ul pe care l-a urcat în Topul Europei. Te-Rox Prod - cumpărat de grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu

Scăderile de luni ale acțiunilor au fost determinate de marcarea profiturilor de către investitori, scrie News.ro

Luni, indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 1,59%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,42%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,33%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a scăzut cu 1,3%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,4%.

Între evenimentele care au influența bursele luni se află avertismentul ministrului britanic de Externe Dominic Raab, făcut duminică,  potrivit căruia negocierile pentru Brexit cu Uniunea Europeană se îndreaptă spre o săptămână ”foarte importantă”.

În privința vaccinurilor pentru noul coronavirus, compania Moderna a anunțat, luni, că a solicitat Administrației pentru Medicamente și Alimente din SUA aprobarea de urgență a vaccinului său, după ce datele definitive ale studiilor sale clinice au confirmat că acesta are o eficacitate de peste 94% în prevenirea infecțiilor și că este sigur.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni
bursa