Activele nete totale ale fondurilor mutuale românești au atins 24,69 miliarde lei în noiembrie

Activele nete totale ale fondurilor mutuale românești au atins 24,69 miliarde lei în noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2019

Activele nete totale ale celor 95 de fonduri mutuale românești au atins 24,69 miliarde lei la sfârșitul lunii noiembrie, în timp ce numărul total de investitori în aceste fonduri a fost de 339.000, potrivit unui buletin informativ realizat de Smartfin, platforma financiara de informare despre fondurile de investiții din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondurile mutuale românești au înregistrat intrări nete de 0,22 miliarde lei în luna noiembrie, scrie Agerpres.

În luna noiembrie 2019, numărul de investitori în fonduri a crescut cu 2% comparativ cu luna anterioara și cu 12% comparativ cu acum 5 ani. În noiembrie, valoarea activului net al fondurilor de investiții deschise românești a crescut cu 1% comparativ cu ultima lună și cu 31% comparativ cu acum 5 ani. Fondurile de acțiuni cumulau 4% din numărul total de investitori în fonduri românești și 6% din totalul activelor nete ale acestora. Pentru fondurile de obligațiuni aceste procente erau de 63%, respectiv de 71%.

Românii care merg în străinătate de Revelion vor la plajă CITEȘTE ȘI Românii care merg în străinătate de Revelion vor la plajă

Potrivit studiului, fondurile mutuale românești au avut o evoluție în general favorabilă în luna noiembrie 2019. Cea mai bună performanță anuală a unui fond în lei a fost de 30,2% pentru fondul Certinvest BET-FI, urmată de 25,5% pentru fondul Ominvest și 21,9% pentru fondul ETF - BET Tradeville.

În ceea ce privește fondurile denominate în euro, cea mai bună performanță anuală a fost înregistrată de BRD Acțiuni Clasa E cu +15,2%, urmată de Audas Piscator cu 11,7% și Monolith cu 11,2%. Cea mai bună performanță a unui fond în dolari pentru ultimul an a fost de 5,7%, și a fost obținută de fondul BRD USD Fond.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri mutuale
active