Afacerile Zentiva au crescut cu 11% în primul trimestru, profitul net s-a majorat cu 67%

Afacerile Zentiva au crescut cu 11% în primul trimestru, profitul net s-a majorat cu 67%
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 17 mai 2016

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente Zentiva București (SCD) a crescut, în primele trei luni, cu 11%, la 100,5 milioane lei (22,3 milioane euro), iar profitul net a urcat cu 67%, la 20 milioane lei (4,48 milioane euro), comparativ cu primul trimestru din 2015, se arată în raportul financiar trimestrial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele trei ale anului trecut, compania a obținut o cifră de afaceri de 90,5 milioane lei și un profit net de 12 milioane lei.

Zentiva și-a bugetat pentru acest an investiții de 2,3 milioane de euro în modernizarea echipamentelor de producție, vânzări cu 19% mai mari, de 427 milioane de lei, și un profit net în creștere cu 16%, la 54,2 milioane de lei, potrivit bugetului companiei.

Creșteri de vânzări și profit pentru Antibiotice Iași, medicamentele fără rețetă ale companiei câștigă teren CITEȘTE ȘI Creșteri de vânzări și profit pentru Antibiotice Iași, medicamentele fără rețetă ale companiei câștigă teren

Totodată, producătorul va continua transferul producției anumitor medicamente de la acționarul majoritar, grupul francez Sanofi, și diversificarea piețelor de export.

Fabrica din București a început să exporte odată cu transferul masiv de produse realizat în 2011-2012.

Anul trecut, exporturile companiei au crescut cu șase puncte procentuale și au ajuns la 46% din totalul vânzărilor, de la 40% în 2014.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis deține direct și indirect 81,6% din acțiunile Zentiva.

În România, grupul francez Sanofi este prezent cu două entități juridice distincte - Sanofi-Aventis România și Zentiva.

Acțiunile Zentiva sunt tranzacționate la categoria Standard a Bursei de Valori București și are o capitalizare de 725,5 milioane lei.

Sanofi România este liderul pieței farmaceutice locale, cu o cotă de piață de 7,1%, potrivit datelor Cegedim.

viewscnt
Afla mai multe despre
zentiva
afaceri
profit
trei luni