Divizia de investiții a Băncii Mondiale, IFC, facilitează un pachet de finanțare în valoare de 42 millioane dolari echivalent pentru Agricover Credit IFN, cea mai mare instituție financiară nebancară din România specializată în agricultură.
Porumbul ucrainean, un element important al sectorului cerealier din țara vecină, ar putea profita de pe urma tarifelor americane, deoarece ar putea înlocui porumbul american, în situația în care vor fi adoptate represalii la produsele americane, susțin analiștii intervievați de Reuters.
Guvernul a aprobat defrișarea a peste 30 de hectare de pădure de către compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, în vederea finalizării amenajării hidroenergetice Răstolița din județul Mureș, ultimul obiectiv investițional major demarat de autoritățile comuniste din România în 1989, înainte de căderea regimului Nicolae Ceaușescu.
Cafeaua riscă să se scumpească și mai mult în SUA, în condițiile în care tarifele lui Donald Trump lovesc Vietnamul, unul din cei mai mari furnizori mondiali de boabe de cafea, transmite Bloomberg.
Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Buzău anunță finalizarea unei ferme pentru reproducerea suinelor în comuna Săhăteni, cu o valoare totală de 16.410.000 euro, care va produce aproximativ 100.000 de purcei pe an.
Producătorul ucrainean de hrană pentru animale de companie Kormotech, lider pe piața de origine, a vândut anul trecut în România produse în valoare de aproape 10 milioane de euro. Piața românească este una strategică și prioritară pentru Kormotech, care și-a fixat ca obiectiv atragerea unei cote de peste 10% din vânzările totale înregistrate local în acest domeniu.
O practică în premieră a avut loc în agricultura americană: tranzacționarea apei la bursă prin contracte de tip futures, scrie publicația germană Agrarheute. Sunt contracte prin care cele două părți se obligă să vândă și să cumpere la un preț prestabilit, de-a lungul timpului.
Producătorul de bere artizanală Ground Zero, activ pe piața din România de 10 ani, intră în segmentul berilor de volum prin lansarea „Deranj Doar o Bere”, un lager blond de tip Helles.
Retailerul ucrainean Kormotech, lider de piață la producția de hrană pentru animale de companie, ia în calcul construirea unei fabrici în România, anunță Ihor Paranyak, director operațional.
Dacă analizăm harta României și disptribuția fabricilor pe județe, producția de bere susține economiile locale în aproape trei sferturi (75%) din țară. Berea reprezintă una dintre puținele industrii cu o amprentă cu adevărat națională, fiind produsă în 30 din 41 de județe. Producție de bere nu se face doar la București, Ploiești, Timișoara, Iași, Brașov sau Cluj-Napoca, ci se face și la Poiana Mărului, Mărginimea Sibiului sau Măneciu-Ungureni, spune Asociația Berarii României.