Abatorul Periș instalalează o nouă conducere, după schimbarea acționariatului și preluarea Grupului Cathedral

Abatorul Periș instalalează o nouă conducere, după schimbarea acționariatului și preluarea Grupului Cathedral

Bogdan Magheru, Director general Abatorul Periș

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, l-a numit pe Bogdan Magheru atât în funcția de Director General și membru în Consiliul de Administrație al Abatorului Periș, cât și de Administrator Unic al celor trei noi subsidiare ale acestuia.

În urma tranzacțiilor derulate la finalul anului 2023 și implementate în primul trimestru al anului 2024, noua structură a Grupului Periș are în componență trei entități specializate în producția de produse de carne, respectiv Abatorul Periș SA, Cathedral Distribution SRL și Policalita SRL, dar și o entitate care operează un lanț de magazine de specialitate, Almado Total Distribution SRL.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer – afaceri în scădere la T1, pe fondul ajustării cu un sfert a prețului laptelui CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer – afaceri în scădere la T1, pe fondul ajustării cu un sfert a prețului laptelui

Tranzacția este pe bază de schimb de acțiuni în urma căruia Alin Zamfira a intrat în acționariatul Abatorul Periș SA, cu o participare de 40%. Alin Zamfira este originar din județul Buzău, fiind unul dintre cei mai tineri investitori, din industria de carne din România, care s-a dezvoltat extrem de rapid în ultimii ani.

Noua structură de guvernanță a Abatorului Periș este formată, la nivel de Consiliu de Administrație, din Alin Zamfira (președinte), Ștefan Bucătaru și Bogdan Magheru. Acesta din urmă va îndeplini cumulativ și funcțiile de Director General al Abatorului Periș și de Administrator Unic al noilor societăți intrate în Grup.

Bogdan Magheru are o experiență managerială de 28 de ani, care include 10 ani în cadrul Metro Cash & Carry România, ocupând progresiv funcții de conducere în departamentele comercial și de operațiuni, 2 ani ca Manager de Aprovizionare în cadrul CDE R Interex (membră a Grupului Intermarche, Franța) și 6 ani la conducerea Westfleisch România.

Producătorii de ceai din Sri Lanka anunță scumpiri cu 45%. Care este motivul CITEȘTE ȘI Producătorii de ceai din Sri Lanka anunță scumpiri cu 45%. Care este motivul

"Preocuparea noastră continuă de a oferi clienților noștri produse românești de cea mai bună calitate, susținând totodată industria locală a cărnii de porc, stă la baza strategiei de dezvoltare a Grupului Periș. Schimbările din această primă parte a anului urmăresc, în egală măsură, atingerea unei performanțe financiare superioare," a declarat Jabbar Kanani, fondatorul Abatorului Periș.

Jabbar Kanani, în calitate de acționar și administrator unic al CCI Cardinal Equity SRL (cu o deținere de 60% din Abatorul Periș), va continua să sprijine eforturile noii conducerii a Grupului Periș și, împreună cu Alin Zamfira, în calitate de acționari, va participa activ la luarea deciziilor strategice.

Grupul Periș este format din entitățile Abatorul Periș SA și subsidiarele acestuia Cathedral Distribution SRL, Policalita SRL și Almado Total Distribution SRL.

Abatorul Periș este cel mai mare procesator al porcilor și cărnii de porc din sud-estul țării și deține la Niculești,  județul Dâmbovița, una dintre cele mai moderne facilități de producție, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual. Abatorul Periș este, de asemenea, specializat în producția produselor românești din gama ultra proaspătă.

VIDEO Unul dintre primii agricultori italieni din România pregătește un parc fotovoltaic de mari dimensiuni în vestul țării CITEȘTE ȘI VIDEO Unul dintre primii agricultori italieni din România pregătește un parc fotovoltaic de mari dimensiuni în vestul țării

Almado Total Distribution este specializată în comerțul cu amănuntul al produselor de carne, societatea operând o rețea de 12 magazine specializate în județele Buzău, Vrancea și Bacău. Pe parcursul anului 2024, Grupul are în vedere transferul rețelei de 20 de magazine de carne sub marca "Periș" către Almado.

Compania a fost înființată în 2019, cu scopul de a procesa și comercializa carne de porc destinată aprovizionării Capitalei și zonei de sud-est a țării.

În ultimii ani, societatea a investit peste 20 mi­lioane de euro în retehnologizarea și creșterea capacității de producție și a devenit una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România.

Abatorul Periș are peste 400 de angajați și a estimat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 100 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
abatorul periș
abator
carne de porc