AFIR primește proiecte de investiții pentru opt măsuri din PNDR. Sunt suspendate evaluările pe două măsuri

AFIR primește proiecte de investiții pentru opt măsuri din PNDR. Sunt suspendate evaluările pe două măsuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2016

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în prezent proiecte de investiții pentru 8 măsuri din PNDR 2014-2020, suspendând doar evaluarea proiectelor de infrastructură agricolă și rutieră pentru a verifica desfășurarea procesului de depunere, a anunțat, marți, AFIR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Precizăm că niciuna dintre sesiunile deschise până în acest moment, care au încă fonduri disponibile neangajate prin propuneri de proiecte de investiții depuse pe site-ul AFIR de către potențiali beneficiari, nu au fost închise", precizează AFIR.

Astfel, AFIR primește în acest moment proiecte de investiții pentru următoarele submăsuri: 4.1 - Investiții în exploatații agricole, 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri, 6.3 - Dezvoltarea fermelor mici, 4.1a - Sprijin pentru investiții în exploatații pomicole, 4.2a - Sprijin pentru investiții în procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicoli, 4.2 - Sprijin pentru investiții în procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol, 7.2 - componenta de Infrastructura apa/apă uzata, inclusiv zona montană și componenta privind Infrastructura educațională, inclusiv cea din zona montană, 7.6 - Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Guvernul recunoaște că terenurile Agrocomplex au fost calamitate în 2008, Porumboiu așteaptă despăgubiri de peste 3,5 milioane lei CITEȘTE ȘI Guvernul recunoaște că terenurile Agrocomplex au fost calamitate în 2008, Porumboiu așteaptă despăgubiri de peste 3,5 milioane lei

Agenția a suspendat vineri procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru finanțare prin PNDR pentru Submăsurile 4.3a - Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice - componenta de infrastructura de acces agricolă și 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică - componenta de infrastructura rutieră.

"Procedura de evaluare a fost suspendată pentru a se verifica desfășurarea procesului de depunere a proiectelor pe cele două componente. Verificările se fac în paralel atât de către AFIR, prin direcțiile proprii cu atribuții în domeniu, cât și de Corpul de Control al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale", menționează AFIR.

Anunțul privind declanșarea controlului a fost lansat vineri seara, fiind anunțat că, până la finalizarea anchetei, sesiunea de evaluare a proiectelor a fost suspendată.

Controlul a fost declanșat și anunțat de Profit.ro după ce bugetul pus la dispoziție pentru acest an de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a fost epuizat în primele 6 minute de la deschiderea sesiunii, fiind anunțat că au fost depuse 25 de proiecte în valoare cumulată de 24,4 milioane de euro.

Această măsură a fost luată în urma sesizărilor formulate de către solicitanții care nu au reușit să depună proiectele de investiții pregătite și are ca scop asigurarea unui proces echitabil de implementare al PNDR 2014 - 2020.

Dacia începe să vândă din iunie mașini având cutia de viteze robotizată Easy-R CITEȘTE ȘI Dacia începe să vândă din iunie mașini având cutia de viteze robotizată Easy-R

Luni, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a trimis Corpul de Control al ministerului la AFIR.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
afir
pndr