Agricover are avizul ASF pentru emisiunea de obligațiuni de 40 milioane euro, anunțată în premieră de Profit.ro

Agricover are avizul ASF pentru emisiunea de obligațiuni de 40 milioane euro, anunțată în premieră de Profit.ro
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat, spre listare, emisiunea de obligațiuni, în cuantum de 40 milioane euro, derulată recent de grupul Agricover și anunțată în premieră de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Emisiunea va fi listată în perioada imediat următoare pe piața reglementată a Bursei de Valori București (BVB).


Emisiunea s-a desfășurat printr-un plasament privat la BVB, care a fost suprasubscris și a avut o audiență diversificată, atât în rândul investitorilor instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci comerciale, instituții financiare internaționale), precum și în rândul investitorilor din categoria „private banking”.

Danezii de la FirstFarms continuă vânzările de teren în vestul României CITEȘTE ȘI Danezii de la FirstFarms continuă vânzările de teren în vestul României

Obligațiunile emise de Agricover Holding SA sunt denominate în euro, negarantate, valoarea nominală a unei obligațiuni fiind de 50.000 de euro, cu o rată a cuponului de 3,5%.

Suma atrasă prin emisiunea de obligațiuni este destinată finanțării operațiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanțarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni, instituția financiară nebancară își propune să mențină ritmul alert de creditare al fermierilor români și să contribuie pe mai departe la creșterea susținută, pe baze sustenabile, a performanței agriculturii locale.

“Suntem onorați de interesul generat de această primă emisiune de obligațiuni, în special în rândul persoanelor fizice, cât și al investitorilor instituționali, și suntem entuziasmați de oportunitatea creată, aceea de a pune în contact, prin intermediul BVB, comunitatea financiară cu fermierii din România, pentru a construi împreună o agricultură românescă performantă, competitivă și responsabilă față de mediu”, a declarat Ștefan Bucătaru, Membru în Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA, coordonator operațiuni derulate pe piețe de capital.

Cresc amenzile pentru firme și persoane care nu respectă prevederile de combatere a ambroziei. Noi măsuri aprobate CITEȘTE ȘI Cresc amenzile pentru firme și persoane care nu respectă prevederile de combatere a ambroziei. Noi măsuri aprobate

Grupul Agricover desfășoară activități de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food și Agri-Technology prin cele patru entități controlate de Agricover Holding SA: Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periș SA și Agricover Technology SRL. Acționarul majoritar al Agricover Holding SA este Jabbar Kanani, cu o participație de 87,27%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) deține o participație de 12,73% în urma unei majorări de capital realizate în noiembrie 2017.

“Avem o echipă performantă, am elaborat structuri optime de guvernanță corporativă și am implementat un management robust al riscului împreună cu procese operaționale clare și eficiente, care ne-au permis să creștem rapid, beneficiind de elementul inovator al modelului nostru de afaceri, sinergia segmentelor de business. Pentru anul acesta rămânem optimiști, prin prisma faptului că ultimele luni au adus cantități semnificative de precipitații, iar culturile de toamnă au fost însămânțate pe suprafețe mari. Pe termen lung ne așteptăm ca piața să devină și mai dinamică, favorizată de dezvoltarea agriculturii de precizie, accelerarea procesului de digitalizare în agricultură, precum și de schimbul de generații în rândul fermierilor români”, a declarat Ștefan Bucătaru, Membru în Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA, coordonator operațiuni derulate pe piețe de capital.

Grupul Agricover este unul dintre cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani. 

Agricover Holding SA este acționar majoritar și investitor în activitățile de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food și Agri-Technology derulate prin subsidiarele sale, Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periș SA și Agricover Technology SRL. Acționarii principali ai Agricover Holding SA sunt Jabbar Kanani, cu o participație de 87,27% și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o deținere minoritară de 12,73%, în urma unei tranzacții realizate în noiembrie 2017. În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding SA își desfășoară activitatea peste 1.050 de angajați.

Grupul deservește un portofoliu de peste 6.500 de clienți fermieri, care exploatează peste 2,5 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover holding
bursa de valori bucurești
obligatiuni