Agro TV: Carnea pentru 2,5 milioane de români a fost îngropată

Agro TV: Carnea pentru 2,5 milioane de români a fost îngropată
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2022

Dezastrul provocat de pesta porcină africană se extinde de la an la an, iar autoritățile întârzie în continuare să ia măsuri concrete de stopare a acestui virus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doar anul trecut, potrivit statisticilor oficiale, autoritățile au îngropat carnea necesară pentru consumul a 2,5 milioane de români, arată Agro TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

Acest subiect a fost discutat de realizatorul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, Constantin Rudnițchi, împreună cu președintele Asociației de Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoși.

”În contextul în care consumul individual de carne de porc a rămas relativ constant în ultimii ani, iar producția de carne de porc autohtonă a scăzut, nu s-a întâmplat nicio tragedie în sensul că românii n-au mai găsit carne de porc, dar au găsit din ce în ce mai puțină carne românească. Noi credem că acest deficit de balanță de carne de porc rămâne constant, ca și în anul 2020, undeva la 320.000 de tone de carne de porc. Dacă înmulțim cu 1.500 de dolari/tonă, ajungem la niște cifre interesante. 

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Aș sublinia altă chestiune care a venit din partea autorităților într-o conferință de presă, ceea ce e bine. S-a recunoscut dezastrul pe care l-a produs pesta porcină africană. Domnul ministru spunea că am băgat în pământ 92.000 de kilograme de carne de porc în 2021. Dacă pornim de la ideea că românul consumă 40 de kilograme de carne de porc pe an, asta înseamnă că am băgat în pământ carnea pentru 2,5 milioane de români doar în 2021. Ne referim efectiv la băgat în pământ, pentru că este vorba de porci eutanasiați în fermele care au fost infectate cu PPA”, a precizat Ioan Ladoși în direct la AGRO TV.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
porc