Agro TV - Fermele, băgate în aceeași oală cu shaormeriile de ”Legea Mirosurilor”. Ministru: Eu am râs cu lacrimi!

Agro TV - Fermele, băgate în aceeași oală cu shaormeriile de ”Legea Mirosurilor”. Ministru: Eu am râs cu lacrimi!
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2021

Legea mirosurilor continuă îi stupefieze pe fermierii români, care sunt practic băgați, prin acest act normativ, în aceeași oală cu shaormeriile, restaurantele și alte tipuri de activități care pot genera ”disconfort olfactiv”. Normele de aplicare ale acestei legi sunt discutate, în această perioadă în Parlament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, și-a reiterat dezacordul față de această lege, susținând că nu a fost de acord cu actul normativ în perioada în care a fost parlamentar. 

În ce cireși ne suim ca să căpătăm perspectivă asupra economiei CITEȘTE ȘI În ce cireși ne suim ca să căpătăm perspectivă asupra economiei

”Normele care vin separă foarte clar atribuțiile autorităților. Acolo unde este nevoie de autorizare, toate plângerile și toate procedurile se duc spre Garda de Mediu sau spre Ministerul Sănătății; acolo unde nu este nevoie de autorizație de mediu pentru activitatea respectivă, deci sub 100 de capete bovine, sub 1000 capete ovine de exemplu, lucrurile se rezolvă la nivel local la Primărie”, a explicat Tanczos Barna pentru AGRO TV.

Potrivit șefului de la Mediu, Legea mirosurilor a stârnit chiar hohote de râs din partea sa și a colegilor, în momentul când au aflat cum se măsoară ”disconfortul olfactiv”

”Este extrem de ciudat modul în care se măsoară disconfortul olfactiv în cazul acesta. În Europa, se măsoară prin mirositor, adică o persoană specializată în detectarea disconfortului olfactiv. Eu am râs cu lacrimi când am aflat, dar aceasta este situația. Una peste alta, prevenția este cea mai bună metodă”, a precizat Barna.

Legea mirosurilor îi pune, practic, pe fermierii români în aceeași categorie cu restaurantele, shaormeriile, brutăriile și alte astfel de activități care pot genera mirosuri puternice.

Operațiunea “Mercur”, cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat: Antifrauda a sancționat 1 din 10 vânzători CITEȘTE ȘI Operațiunea “Mercur”, cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat: Antifrauda a sancționat 1 din 10 vânzători

”Vorbim tot de Legea mirosurilor când discutăm despre shaormerii, de activități economice care pot genera un disconfort olfactiv, nu doar de ferme. (…) Acestor activități, la autorizare, trebuie să li se impună niște condiții de captare și de tratare a acestor mirosuri. La nivelul fermelor, fermele mici nu au nevoie de autorizare, iar la nivelul primăriilor se pot rezolva multe dintre aceste probleme.

Acolo unde vorbim de ferme mari, care într-adevăr pot genera o problemă uriașă dacă nu gestionează mirosurile, acolo poate să intervină autoritatea de control și poate retrage autorizația de funcționare”, a mai explicat Tanczos Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
miros
ferme