Amenzi pentru comercianții care își prezentau legume și fructe din import ca fiind de origine autohtonă

Amenzi pentru comercianții care își prezentau legume și fructe din import ca fiind de origine autohtonă
scris 27 aug 2019

Inspectorii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au sancționat cu 123.500 de lei și 118 avertismente operatori economici care comercializau legume și fructe din import ca fiind produse de origine autohtonă.

De asemenea, aceștia verifică atestatele de producător pentru persoanele fizice existente în piață și asigură, împreună cu administrațiile piețelor, spațiul de comercializare distinct și semnalizat pentru produsele acestora, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană va opri importurile de cireșe și alte fructe din Canada CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană va opri importurile de cireșe și alte fructe din Canada

Reprezentanții MADR susțin că toate legumele și fructele autohtone comercializate în piețele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice și în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe sunt sigure pentru consumatori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fructe
legume