Animals International: 10 vapoare cu cel puțin 130.000 de animale vii din România, blocate în canalul Suez

Animals International: 10 vapoare cu cel puțin 130.000 de animale vii din România, blocate în canalul Suez

Sursa foto. Igor Groshev / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2021

Organizația spune că animalele riscă să moară de foame și de sete, în ”cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Organizația Animals International anunță că nu mai puțin de 10 vapoare încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către țări terțe din Orientul Mijlociu. Animalele riscă să moară de foame și de sete. ”Blocajul este cel mai mare din istorie și a survenit marți 23 martie în urma eșuării Ever Given, cel mai mare cargo din lume care măsoară 400 metri lungime, cântărește 220 mii tone și a blocat canalul Suez pe întreaga sa lățime.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

În ciuda eforturilor permanente ale autorităților egiptene, nava nu a putut fi mișcată și nu se știe când va fi remediată situația”, a transmis Animals International, potrivit News.ro.

Directorul organizației, Gabriel Păun, afirmă că situația riscă să devină ”cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”. ”Situația în Suez este critică și riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă și hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele și vor muri toate.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

A fost cazul celor 14.800 de oițe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câțiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut", a declarat Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Cele 10 vapoare identificate de Animals International care au plecat din portul Midia încărcate cu animale cu destinații care includ traversarea canalului Suez sunt: Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star și Taiba.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Organizația atrage atenția că România este deja în vizorul Comisiei Europene care a constatat numeroase deficiențe în portul Midia. "Tragedia de la Midia, din noiembrie 2019, când vaporul Queen Hind s-a răsturnat, omorând peste 14.500 de animale a traumatizat o lume întragă care a văzut imaginile ce nu fac cinste țării noastre.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Singura șansă să evităm o situație și mai gravă este ca România să suspende imediat exportul cu animale vii, să cheme înapoi toate vapoarele cu animale care așteaptă intrarea în Suez și să înceapă cu această ocazie exportul de carne în loc de animale vii. Ar fi un comerț care ar anula suferința inutilă a animalelor și ar fi mai rentabil economic pentru România", a a mai declarat Păun.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Animals International solicită ANSVSA să suspende exportul de animale vii către țări terțe și să cheme înapoi toate vapoarele care sunt deja în apropierea canalului Suez.

viewscnt
Afla mai multe despre
suez