Artesana pregătește construcția unei noi fabrici, și cu finanțare CEC

Artesana pregătește construcția unei noi fabrici, și cu finanțare CEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2021

Artesana, producător local de lactate artizanale din lapte integral și neomogenizat, pregătește construcția unei noi fabrici, care va asigura triplarea capacității de producție începând de anul viitor. Numărul angajaților va crește până la 100 de persoane, în același ritm cu creșterea graduală a producției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea investiției pentru construcția noii fabrici și achiziția de echipamente moderne de producție este de aproximativ 5 milioane de euro. CEC Bank finanțează acest proiect printr-un credit de investiții de 13,5 milioane de lei, dar și prin pre-finanțarea ajutorului de stat aprobat pentru noua fabrică Artesana, de aproximativ 2,3 milioane euro, printr-un credit punte. Artesana beneficiază și de susținerea companiei de private equity ROCA Investments, care a intrat în acționariatul companiei la sfârșitul anului trecut, prin achiziția unui pachet de 20% din acțiuni.

INEDIT FOTO Vincon se pregătește să preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani CITEȘTE ȘI INEDIT FOTO Vincon se pregătește să preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani

Artesana, cu sediul în orașul Tecuci, județul Galați, îi are ca fondatori pe Alina și Daniel Donici. Ei au deschis prima fabrică de producție în luna august 2012 cu o investiție inițială de aproximativ 750.000 euro folosiți pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor și pentru reconstruirea și amenajarea clădirii existente.

În decembrie 2020, Roca Investments, a intrat în acționariatul Artesana prin achiziția unui pachet de 20% de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
artesana