BASF a primit acordul pentru a prelua active Bayer. Fuziunea Bayer-Monsanto, ambele cu afaceri în România, intră astfel în linie dreaptă pentru a crea cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor și semnițelor

BASF a primit acordul pentru a prelua active Bayer. Fuziunea Bayer-Monsanto, ambele cu afaceri în România, intră astfel în linie dreaptă pentru a crea cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor și semnițelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2018

Grupul german BASF a primit avizul Comisiei Europene de a cumpăra active de la gigantul farmaceutic Bayer, ceea ce permite fuziunea dintre Bayer și producătorul american de semințe Monsanto, operațiune avizată și de Autoritatea de Concurență din SUA, anterior Bruxelles-ul lansând o investigație cu explicația că este îngrijorată de impactul asupra concurenței de pe piețele pesticidelor și semințelor. Acordul Bayer-Monsanto creează cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor și semnițelor. Este a treia mare fuziune din sectorul agrochimic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aprilie, CE a aprobat condiționat fuziunea dintre Bayer și Monsanto, o tranzacție evaluată la 62,5 de miliarde de dolari, cerând atunci Bayer să rezolve temerile legate de concurență, prin vânzarea unor active către BASF.

Poliția Română, recomandări la retragerea banilor din bancomat: Verificați autenticitatea fantei în care introduceți cardul și dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă CITEȘTE ȘI Poliția Română, recomandări la retragerea banilor din bancomat: Verificați autenticitatea fantei în care introduceți cardul și dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă

"Decizia noastră asigură faptul că va exista o concurență efectivă și inovații pe piața semințelor, a pesticidelor și a agriculturii digitale, după această fuziune. În special, ne-am asigurat că numărul jucătorilor globali activi care concurează pe aceste piețe rămâne același", a afirmat comisarul european pentru Competiție, Margrethe Vestager.

Bayer a ajuns deja la un acord privind vânzarea unor active din domeniul semințelor și erbicidelor către BASF, pentru 5,9 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari), și urmează să renunțe la unele afaceri cu semințe vegetale.

Acordul Bayer-Monsanto reprezintă a treia mare fuziune din sectorul agrochimic.

Anterior, gupul Dow a obținut acordul pentru achiziția DuPont după ce s-a angajat să vândă activități de cercetare și dezvoltare și alte active majore, iar ChemChina a fost nevoită să vândă o mare parte din afacerile cu pesticide, erbicide și insecticide ale subsidiarei Adama și alte active pentru a obține acordul UE penru preluarea Syngenta.

Cele două mari companii au afaceri și în România. Monsanto operează o unitate de procesare a semințelor convenționale de porumb, la Sinești (Ialomița), iar Bayer este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața locală a industriei chimice.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
basf
monsanto