Românii vor pune pe grătare, de 1 Mai, peste 30 de milioane de mici, cu 10-15% mai mult decât anul trecut

Românii vor pune pe grătare, de 1 Mai, peste 30 de milioane de mici, cu 10-15% mai mult decât anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2018

Românii vor pune pe grătare, în minivacanța de 1 Mai, peste 30 de milioane de mici, depășind cantitatea consumată anul trecut cu circa 10-15 procente, arată estimările realizate de către procesatorii de carne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Perioada premergătoare minivacanței de 1 Mai se caracterizează printr-o creștere a producției de mici de la 15% la 30% față de o perioadă obișnuită. Preferații românilor sunt în continuare micii făcuți din amestec de carne de porc cu carne de vită", a declarat Dana Tănase, director executiv la Asociației Române a Cărnii (ARC), pentru Agerpres.

Cei mai mulți turiști ajunși în minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc provin din București (47%), străinătate (8,9%), Cluj (5,7%) și Iași (3,3%) CITEȘTE ȘI Cei mai mulți turiști ajunși în minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc provin din București (47%), străinătate (8,9%), Cluj (5,7%) și Iași (3,3%)

Potrivit procesatorilor, micii tradiționali iau în această perioadă calea exportului, în țările cu comunități mari de români, precum Italia sau Spania, dar și Marea Britanie, unde ajung într-un procent asemănător celui de anul trecut, respectiv 5-10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
mici
consum
romani
gratar
1 mai