Berăria Bragadiru își schimbă numele, după ce a pierdut un proces cu un moștenitor al familiei Bragadiru

Berăria Bragadiru își schimbă numele, după ce a pierdut un proces cu un moștenitor al familiei Bragadiru
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 7 nov 2015

Berăria Bragadiru, care funcționează din anul 2012 în cartierul bucureștean Rahova, își schimbă numele în Berăria Germană București, după ce firma care o administrează a pierdut în luna octombrie un proces de "uzurpare a numelui" cu un moștenitor al familiei Bragadiru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"E mai bine pentru noi, că și așa eram afectați de chestia asta cu numele. Unii dintre clienți se duceau și ne căutau în Bragadiru. Ne trezeam că ne sună de acolo și ne spun că nu ne găsesc", a declarat pentru Profit.ro Rodica Guță, administratorul firmei care deține berăria.

Judecătoria Sectorului 5 a obligat la finalul lunii octombrie Berăria Bragadiru SRL să înceteze să mai folosească numele Bragadiru atât în sigla berăriei, cât și pe pagina de internet a acesteia. Bragadiru va trebui să dispară, de asemenea, și din denumirea firmei.

Instanța a obligat berăria să publice schimbarea denumirii în mai multe cotidiene de circulație națională și în trei reviste de specialitate și să menționeze că nu are niciun drept în folosirea numelui Bragadiru.

Reprezentanții berăriei au declarat, contactați de Profit.ro, că au schimbat deja numele firmei în Berăria Germană București SRL, au modificat pagina de facebook a localului și urmează să schimbe și site-ul.

"Am purces la cumpărarea domeniului pentru pagina de internet. Noi suntem deja în proces de schimbare. Numele firmei l-am schimbat ieri în SC Berăria Germană București și am schimbat deja sigla. Vom schimba și afișele și publicitatea, am rezervat domeniul, dar asta durează", a mai spus Rodica Guță.

Berăria are 280 de locuri și doar vinde băuturi, nu le și produce.

Dumitru Marinescu Bragadiru (n. 1842 - d. 1915) a intrat în afaceri în timpul războiului de Independență din 1877, când a început să le vândă soldaților rachiu, iar spitalelor spirt pentru răniți. Cu banii strânși a înființat o fabrică de alcool în localitatea Bragadiru, de lângă București.

În 1948 fabrica de bere a fost naționalizata și a trecut de la urmașii lui Bragadiru în proprietatea statului, fiind redenumită Fabrica de Bere Rahova, după numele cartierului în care se afla.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
berarie
bragadiru
nume
instanta
mostenitori