Boromir Prod a obținut un profit de 2,7 milioane de lei anul trecut, în scădere cu 29%

Boromir Prod a obținut un profit de 2,7 milioane de lei anul trecut, în scădere cu 29%
scris 16 feb 2016

Compania Boromir Prod, cu activități în industria de panificație, a raportat pentru anul trecut un profit de 2,7 milioane de lei, cu 29% mai mic față de câștigul de 3,8 milioane de lei înregistrat în 2014.

Producătorul a avut în 2015 venituri totale din exploatare de 109 milioane de lei, în creștere ușoară de la 106 milioane de lei înregistrate în anul anterior, potrivit rezultatelor financiare preliminare. Compania are o capitalizare bursieră de 43,1 milioane de lei la cotația acțiunilor de astăzi.

Boromir Prod, companie listată la Bursa de Valori București, face parte din grupul Boromir, alături de companiile Moara Cibin SA, Boromir Ind și Amylon SA. Grupul Boromir este controlat de familia Boromiz, iar al doilea mare acționar este Mircea Ureche, care ocupă și poziția de director general al companiei Moara Cibin.

Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de cea de dulciuri și prăjituri, care deține 20%, apoi de divizia de panificație cu o pondere de 15%. Restul activităților sunt reprezentate de magazine, distribuție și benzinării (3 unități situate în Râmnicu Vâlcea), care acoperă 10% din afaceri, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul companiei.

Printre competitorii Boromir se numără Vel Pitar, Dobrogea Grup, Titan, Băneasa și Pajura.

viewscnt
Afla mai multe despre
boromir
rezultate financiare
panificatie