Circa 15% din pescarii comerciali din Deltă vor rămâne fără permise

Circa 15% din pescarii comerciali din Deltă vor rămâne fără permise
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2018

Circa 15% din pescarii din Delta Dunării care și-au desfășurat legal activitatea anul trecut riscă să rămână fără permise anul acesta, din cauză că nu au reușit să captureze 75% din cota alocată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor furnizate Agerpres, din cei 1.172 de pescari care și-au desfășurat anul trecut activitatea de pescuit comercial în Deltă, doar 85 și-au realizat captura în proporție de 100%, iar 89 de pescari nici măcar nu au raportat la ARBDD capturile înregistrate.

Opt state est-europene, inclusiv România, acceptă să-și suplimenteze contribuția la bugetul UE după Brexit CITEȘTE ȘI Opt state est-europene, inclusiv România, acceptă să-și suplimenteze contribuția la bugetul UE după Brexit

"Circa 15% din cei 1.172 de pescari autorizați pentru activitatea de pescuit comercial în Deltă nu au realizat 75% din cota alocată, astfel că nu vor mai primi dreptul de a-și desfășura activitatea. Procentul de 15% nu este covârșitor, dar demonstrează traficul de pește la negru din Deltă, acea hemoragie piscicolă care se face pe patru sau șase roți, pe șosele. Peștele trebuie însă valorificat local, să dea plus valoare Deltei, locuitorii Tulcei să mănânce pește din Deltă, nu din import, cum e acum", a declarat guvernatorul Mușetescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunarii
pescari