Comisia Europeană trimite Danemarca în fața Curții de Justiție pentru că nu și-a îndeplinit obligația în legătură cu denumirea "Feta"

Comisia Europeană trimite Danemarca în fața Curții de Justiție pentru că nu și-a îndeplinit obligația în legătură cu denumirea "Feta"
scris 28 nov 2019

Comisia Europeană a decis să trimită Danemarca în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor care îi revin în temeiul legislației UE privind sistemele din domeniul calității produselor agricole și alimentare, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Societăți comerciale cu sediul în Danemarca produc și exportă în țări din afara UE brânză albă pe care aplică eticheta "Feta", scrie Agerpres.

"Feta" este o denumire de origine protejată înregistrată (DOP) din 2002 în UE și, ca atare, aceasta poate fi produsă numai în Grecia, în conformitate cu un caiet de sarcini.

Google Photos lansează o funcție de tag-uri, similară celei de pe Facebook CITEȘTE ȘI Google Photos lansează o funcție de tag-uri, similară celei de pe Facebook

Comisia Europeană consideră că această practică constituie o încălcare directă a protecției acordate prin înregistrarea ca denumire de origine protejată (DOP), iar autoritățile daneze nu au reușit să o prevină sau să o oprească. Nesoluționând această situație, Danemarca încalcă atât Regulamentul privind sistemele din domeniul calității, cât și principiul cooperării loiale între Uniune și statele membre (articolul 4 alineatul (3) din Tratatul privind Uniunea Europeană).

Acest comportament nu numai că reprezintă o încălcare a legislației UE actuale, dar riscă să și îngreuneze negocierile în curs dintre Uniunea Europeană și țări terțe pentru încheierea de acorduri bilaterale care să asigure protejarea produselor europene cu DOP și să promoveze produse de calitate din UE în afara granițelor sale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comisia europeana
danemarca
grecia
branza feta