UE se pregătește să vină în ajutorul crescătorilor de păsări prin limitarea importurilor din Ucraina

UE se pregătește să vină în ajutorul crescătorilor de păsări prin limitarea importurilor din Ucraina
scris 27 nov 2019

Un plan al Uniunii Europene destinat limitării importurilor de carne de pui din Ucraina a trecut marți de ultimul obstacol politic, după ce Parlamentul European a votat în favoarea includerii pieptului de pui cu os pe lista produselor din Ucraina care beneficiază de o anumită cotă scutită de la plata taxelor de import, transmite Bloomberg.

În paralel, Parlamentul European a aprobat majorarea, la 50.000 de tone, a cantității totale de carne de pui pe care Ucraina poate să o exporte în UE fără tarife vamale, scrie Agerpres.

Surpriză: Operatorul aeroportului Abu Dhabi semnează o înțelegere cu grupul care pregătește primul aeroport privat din România, pentru a dezvolta aeroporturi pe piața românească CITEȘTE ȘI Surpriză: Operatorul aeroportului Abu Dhabi semnează o înțelegere cu grupul care pregătește primul aeroport privat din România, pentru a dezvolta aeroporturi pe piața românească

Potrivit sistemului revizuit, importurile de piept de pui (cu sau fără os) din Ucraina care depășesc cota de 50.000 de tone vor fi vizate de o taxă de 100,8 euro pentru fiecare 100 de kilograme. Noul regim are nevoie de aprobarea finală a guvernelor statelor membre UE însă în mod normal acest pas este o simplă formalitate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carne de pasare
ucraina