UE se pregătește să vină în ajutorul crescătorilor de păsări prin limitarea importurilor din Ucraina

UE se pregătește să vină în ajutorul crescătorilor de păsări prin limitarea importurilor din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2019

Un plan al Uniunii Europene destinat limitării importurilor de carne de pui din Ucraina a trecut marți de ultimul obstacol politic, după ce Parlamentul European a votat în favoarea includerii pieptului de pui cu os pe lista produselor din Ucraina care beneficiază de o anumită cotă scutită de la plata taxelor de import, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În paralel, Parlamentul European a aprobat majorarea, la 50.000 de tone, a cantității totale de carne de pui pe care Ucraina poate să o exporte în UE fără tarife vamale, scrie Agerpres.

Surpriză: Operatorul aeroportului Abu Dhabi semnează o înțelegere cu grupul care pregătește primul aeroport privat din România, pentru a dezvolta aeroporturi pe piața românească CITEȘTE ȘI Surpriză: Operatorul aeroportului Abu Dhabi semnează o înțelegere cu grupul care pregătește primul aeroport privat din România, pentru a dezvolta aeroporturi pe piața românească

Potrivit sistemului revizuit, importurile de piept de pui (cu sau fără os) din Ucraina care depășesc cota de 50.000 de tone vor fi vizate de o taxă de 100,8 euro pentru fiecare 100 de kilograme. Noul regim are nevoie de aprobarea finală a guvernelor statelor membre UE însă în mod normal acest pas este o simplă formalitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de pasare
ucraina