CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cu afaceri de 1 miliad dolari, anunță că vrea să vină în România. O țintă - Agricost, cel mai mare producător agricol local

CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cu afaceri de 1 miliad dolari, anunță că vrea să vină în România. O țintă - Agricost, cel mai mare producător agricol local
scris 12 mar 2018

Fondul de investiții Al Dahra Holding vrea să se extindă în acest an pe piața agricolă din România și Serbia, cu intenția de a cultiva 30.000 de hectare în România și alte 20.000 de hectare în Serbia, a anunțat directorul executiv Sulaiman Al Nuamei. La începutul acestui an, Profit.ro a anunțat că un fond de investiții din Abu Dhabi vrea să cumpere Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România, deținut de antreprenorul Constantin Duluțe.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fot anunțată pee Profit Insider

Recent, Al Dahra a cumpărat o companie producătoare de furaje în Australia.

Pe piață din 1995, Al Dahra are sediul în Emiratele Arabe Unite și este cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari. Numele său a fost indicat pentru prima dată pe piața românească în toamna anului trecut.

Grupul Al Dahra desfășoară afaceri în peste 20 de țări, deține și exploatează o bază mare de active, incluzând o suprafață de peste 200 mii hectare, 8 fabrici de presare și producție de furaje, 4 unități de măcinare a orezului și 2 instalații de măcinare a făinii.

Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România, are în arendă o suprafață de 57.000 hectare în Insula Mare a Brăilei, pentru care primește subvenții de circa 10 milioane de euro pe an.

În vara anului trecut, compania a reclamat că fermierii din estul Europei sunt discriminați din cauza politicilor UE în materie de organisme modificate genetic (OMG).

EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița

Compania a recoltat, în 2016, 416.000 tone de grâne, cea mai mare recoltă înregistrată la o singură fermă din România.

În 2016, compania a raportat afaceri de aproape 387,3 milioane de lei și un profit net de peste 71 milioane de lei, în creștere de la vânzări de 365,3 milioane de lei și un câștig de 63,4 milioane de lei obținute în 2015.

Compania și-a propus în acest an să crească producția de cereale la 500.000 tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricost braila
omg
organisme modificate genetic
lucian buzdugan