Crescătorii din Franța vor trebui să țină păsările închise, din cauza riscului crescut de gripă aviară

Crescătorii din Franța vor trebui să țină păsările închise, din cauza riscului crescut de gripă aviară
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2021

Crescătorii de păsări din Franța vor trebuie să își țină păsările închise din cauza riscului "crescut" de gripă aviară în Franța metropolitană, ca urmare a înmulțirii cazurilor în țările vecine, se arată într-un comunicat publicat în Monitorul Oficial, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revizuirea gradului de risc de la "moderat" la "crescut" înseamnă că toate fermele vor trebui să țină închise păsările pentru a evita contactul cu păsările migratoare, care sunt posibile transmițătoare ale a virușilor gripei aviare înalt patogene. O decizie similară a fost adoptată săptămâna trecută în Țările de Jos, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Guvernul francez vrea astfel să evite repetare situației din iarna trecută, când în Franța au fost identificate aproape 500 de focare de gripă aviară în crescătoriile de păsări, în principal în regiunea de sud-vest care este renumită pentru producția de foie gras. Criza nu a putut fi depășită decât cu prețul sacrificării a peste 3,5 milioane de păsări, în principal rațe.

"Extinderea dinamicii infecției de-a lungul culoarelor de migrație justifică ridicarea gradului de risc la nivel "crescut" pe întreg teritoriul metropolitan", se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial și care intră în vigoare imediat.

"De la începutul lunii august, 130 de cazuri sau focare de gripă aviară au fost detectat în fauna sălbatică sau în crescătoriile din Europa, în special pe malul Mării Nordului și Mării Baltice, printre care trei focare în crescătoriile din Germania", precizează la rândul său Ministerul Agriculturii din Franța.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Trei cazuri de gripă aviară au fost detectate și în Franța, dar acestea au fost identificate în curțile unor gospodării particulare, astfel că crescătorii profesioniști de păsări beneficiază în continuare de un statut care le permite să poată exporta în continuare.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să țină păsările închise.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasari
franta