Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2016

Egiptul a cumpărat marți 240.000 de tone de grâu din România și alte 180.000 de tone din Rusia, potrivit agenției egiptene de stat GASC, specializată în astfel de achiziții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În ultimele săptămâni, majoritatea achizițiilor de grâu efectuate de Egipt au provenit din Rusia, scrie News.ro.

În prima jumătate a acestui an, principalii clienți ai României pentru cererale au fost Egipt (594.000 tone), Iordania (547.000 tone) și Libia (362.000 tone).

În al doilea semestru, exporturile de grâu ale României către Egipt au fost afectate de introducerea unei politici a toleranței zero față de cornul secarei, un parazit al grâului, în 31 august.

Deficit de 0,49% din PIB la bugetul general consolidat în primele nouă luni CITEȘTE ȘI Deficit de 0,49% din PIB la bugetul general consolidat în primele nouă luni

După această dată, Egiptul a respins cantități de grâu de la principalii furnizori, inclusiv din România. Politica a fost anulată după aproape o lună.

Contractele futures pentru grâu tranzacționate la bursa de mărfuri din Chicago sunt în scădere, miercuri, cu 0,1%, la 4,03-3/4 dolari pe bușel.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau