Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu românesc, la un preț în creștere

Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu românesc, la un preț în creștere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 nov 2021

Autoritatea Generală pentru Aprovizionarea cu Mărfuri (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat 60.000 de tone de grâu românesc la o licitație internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grâul va fi livrat în perioada 1-15 ianuarie.

Apicultorii vor primi un ajutor de peste 53 milioane lei, ca urmare a sezonului nefavorabil din acest an CITEȘTE ȘI Apicultorii vor primi un ajutor de peste 53 milioane lei, ca urmare a sezonului nefavorabil din acest an

Vânzarea este făcută de traderul Ameropa, care a câștigat licitația cu un preț 346,97 dolari pe tonă FOB (Free on Board) pentru grâul românesc. La acest preț se adaugă 25 dolari/tonă cost de transport, ceea ce conduce la un preț total CFR (Cost and Freight) de 371,97dolari/tonă.

Prețul FOB vizează doar prețul mărfii la granița statului exportator, în timp ce prețul CFR include și costul de transport.

Prețul grâului a crescut de la ultima licitație. În prezent, prețurile grâului sunt la maximele ultimilor aproximativ 9 ani , din cauza îngrijorărilor legate de recoltele slabe și oferta redusă la nivel global.

La ultima sa licitație de grâu, GASC a cumpărat 180.000 de tone de grâu rusesc, de la trei traderi diferiți, la prețuri între 331,90 dolari pe tonă și 332,5 dolari pe tonă FOB.

Din România, GASC a cumpărat la finele lunii august alte 60.000 de tone de grâu, de la Cofco, la un preț Free on Board (FOB) de 294,99 dolari pe tonă, la care s-au adăugat 34,43 dolari/tonă cost de transport, rezultând un preț total de 329,42 de dolari/tonă CFR.

viewscnt
Afla mai multe despre
gasc
grau
vanzare grau
grau romanesc. grau egipt
grau romania
pret grau
preturi cereale
ameropa