Fermierii se plâng că porumbeii sălbatici distrug culturile de floarea soarelui: Mi-au distrus 52 de hectare!

Fermierii se plâng că porumbeii sălbatici distrug culturile de floarea soarelui: Mi-au distrus 52 de hectare!
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2023

Fermierii susțin că zeci de hectare de floarea-soarelui abia răsărită au fost distruse de porumbeii sălbatici (Columba Palumbus). Păsările sunt atrase în special de semințele de floarea-soarelui, dar și de plantele aflate la răsărire. Ocrotite de lege, aceste păsări s-au înmulțit necontrolat, iar singura lor sursă de hrană sunt câmpurile cultivate cu cereale, mai ales cu floarea-soarelui.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fermierul ilfovean Daniel Radu, Prim-vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor, a atras atenția că aceste păsări produc pagube imense, după ce i-au distrus 52 de hectare de floarea-soarelui, de pe raza localităților ilfovene Gruiu și Ciolpani, relatează Agrointeligența.

Uleiul de măsline se scumpește la un nivel record CITEȘTE ȘI Uleiul de măsline se scumpește la un nivel record

”Este o situație destul de complicată, acum trebuie să cumpărăm altă sămânță, să reînsămânțăm, să erbicidăm și practic să reluăm tot procesul, să întoarcem cultura. Nimeni nu ne garantează că noua cultură nu va suferi aceleași pagube. Am încercat să scăpăm de păsări, am dat ture cu mașina să facem zgomot, am dat cu petarde, am pus tradiționalele sperietori, dar porumbeii s-au obișnuit și nu se mai sperie, zboară câțiva metri și apoi se așază din nou pe cultură. Se obișnuiesc cu zgomotul, se adaptează”, a declarat fermierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
porumbei
floarea soarelui