Fermierii vor primi mai mulți bani pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Fermierii vor primi mai mulți bani pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2019

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a elaborat un proiect de Hotărâre prin care vrea să majoreze cu 15,6 milioane lei, până la 595,6 milioane lei, ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, prin proiectul de act normativ crește suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2019, de la 580 milioane lei, la 595,6 milioane lei, pentru a se asigura resurse financiare pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie - iunie 2019, scrie News.ro.

Firea propune triplarea amenzilor minime pentru proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie CITEȘTE ȘI Firea propune triplarea amenzilor minime pentru proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie

”Această modificare este fundamentată pe următoarele considerente: din suma totală alocată, de 580 milioane lei, în anul 2019 au fost efectuate plăți în valoare de 492,9 milioane lei, astfel: 274,38 milioane lei – plăți aferente perioada iulie-septembrie 2018; 89,32 milioane lei – plăți aferente perioada octombrie - decembrie 2018; 129,2 milioane lei – plăți aferente perioada ianuarie – martie 2019; suma disponibilă pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie – iunie 2019 este de 87,09 milioane lei, insuficientă achitării contravalorii ajutorului de stat”, arată proiectul de act normativ.

Astfel, suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2019 este de 595,6 milioane lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2019.

Mai mult, Ministerul Agriculturii lărgește lista beneficiarilor care vor încasa acest ajutor de stat, incluzând aici și organismele/organizațiile de testare a soiurilor, de cercetare respectiv universitățile, institutele și stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

viewscnt
Afla mai multe despre
madr
motorina
fermieri