Firea propune triplarea amenzilor minime pentru proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie

Firea propune triplarea amenzilor minime pentru proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie
scris 11 sep 2019

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus miercuri triplarea amenzilor minime pentru proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie.

Propunerea a fost făcută la un Comandament care a avut loc la Primăria Capitalei și la care au participat factorii responsabili cu implementarea planului de măsuri privind combaterea ambroziei pe teritoriul Bucureștiului, scrie Agerpres.

Undă verde: Fondul de investiții ROCA preia Electroplast de la compania Italian Cable Company CITEȘTE ȘI Undă verde: Fondul de investiții ROCA preia Electroplast de la compania Italian Cable Company

"Acum putem direct, începând cu acest Comandament, să propunem și să adoptăm împreună măsura ca la începutul sezonului cald, când agenții constatatori, agenții agricoli și reprezentanții primăriilor de sector, în momentul identificării acestor terenuri pe care crește ambrozia, după somație și notificare, să aplice direct cuantumul maxim al amenzilor prevăzute de lege pentru aceste tipuri de contravenții. (...) Pentru persoanele fizice e un minim de 750 de lei și avem un maxim de 5.000 de lei. Așa cum spuneam, somație, notificare și direct amenda maximă 5.000 de lei pentru persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice, avem acum un minim de 5.000 de lei și un maxim de 20.000 lei. La fel, somație, notificare și direct cuantum maxim. În paralel cu această hotărâre (...) propunerea mea este să transmitem în scris rugămintea Guvernului de a modifica Legea 62/2018 privind combaterea ambroziei și HG 707 de anul trecut, astfel încât să putem tripla minimum de la fiecare categorie. Practic, pentru persoanele fizice minimum să fie 2.250 de lei, iar în cazul persoanelor juridice minimum să fie 15.000 de lei", a precizat Gabriela Firea.

Ea a subliniat că trebuie gândite măsuri mai dure. "Nu sunt omul care să fie adeptul amenzilor sau măsurilor coercitive sau să ne îndreptăm agresiv împotriva populației sau a agenților economici, dar câtă vreme deținătorii de terenuri, fie că sunt în proprietate sau în administrare, nu iau în serios că avem din ce în ce mai mulți români care suferă de aceste alergii la ambrozie înseamnă că legea nu e suficientă", a afirmat Firea.

Prefecții din București și Ilfov au spus că susțin inițiativa primarului.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
ambrozie