Franța devansează Italia și redevine primul producător mondial de vin din lume

Franța devansează Italia și redevine primul producător mondial de vin din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2023

Franța a redevenit în 2023, în urma unei producții stabile, primul furnizor de vin din lume, devansând Italia, unde producția a scăzut cu 12%, anunță Organizația Internațională a Viei și Vinului în prima evaluare a vânzărilor din 2023, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Începând din 2007 - cu excepția lui 2011 și 2014 -, Italia a fost principalul producător de vin din lume, potrivit Organizației.

ULTIMA ORĂ Bloomberg: Ciolacu spune că Bucureștiul ar putea să ia în considerare decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Cere reuniune extraordinară a Consiliului JAI CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bloomberg: Ciolacu spune că Bucureștiul ar putea să ia în considerare decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Cere reuniune extraordinară a Consiliului JAI

În Franța, ”situația diverselor vii este contrastantă”, sublinia la începutul lui octombrie Agreste, un organism public francez de studii și statistici privind agricultura, pădurile, industrii alimentare, scrie News.ro.

Producția ”este scăzută la Bordeaux și în sud-vest din cauza mucegaiului șki caniculei, iar în Languedoc-Roussillon din cauza secetei”, potrivit acestui organism public.

”În alte părți, situația este favorabilă, și anume în Charentes”, potrivit aceleiași surse.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
franta
italia