Germania va relaxa controalele la frontieră pentru lucrătorii agricoli

Germania va relaxa controalele la frontieră pentru lucrătorii agricoli
scris 3 apr 2020

Germania va permite muncitorilor străini să intre în țară și să ajute la recoltatul fructelor și legumelor, a anunțat joi Guvernul de la Berlin, relaxând restricțiile de călătorie impuse anterior pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Ministerul german al Agriculturii a anunțat joi că a ajuns la un acord cu Ministerul de Interne pentru a permite unui număr de de până la 40.000 de muncitori sezonieri în sectorul agricol să intre în țară în luna aprilie și altor 40.000 în luna mai. Muncitorii sezonieri ar trebui să călătorească mai degrabă cu avionul decât cu autobuzul, pentru a se proteja de riscul infecției cu coronavirus, a adăugat Ministerul Agriculturii.

Nou jucător: Un grup danez intră pe piața de livrări la domiciliu din România CITEȘTE ȘI Nou jucător: Un grup danez intră pe piața de livrări la domiciliu din România

Germania primește în fiecare an aproximativ 300.000 de lucrători sezonieri din străinătate pentru sectorul său agricol, majoritatea venind din România și Polonia, potrivit datelor principalului sindicat agricol din Germania, DBV, care a avertizat Berlinul asupra insuficienței forței de muncă pentru strângerea recoltelor, scrie Agerpres

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
muncitori agricoli
germania