India impune restricții la exporturile de făină, după cele la grâu

India impune restricții la exporturile de făină, după cele la grâu
scris 7 iul 2022

India, al doilea producător mondial de grâu, după China, va impune noi restricții la exporturile de făină pentru a-și proteja piața internă, a informat Direcția generală de comerț exterior.

Exporturile de grâu au fost deja reduse drastic în luna mai pentru a suplimenta rezervele alimentare naționale, ținând cont de penuriile globale și de creșterea prețurilor în urma războiului din Ucraina, scrie G4Media.ro.

La Telekom Mobile, cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț CITEȘTE ȘI La Telekom Mobile, cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț

Direcția generală de comerț exterior prevede de acum că exporturile de făină vor avea nevoie de o aprobare prealabilă din partea guvernului, cu scopul de a păstra calitatea și prețurile interne.

India a interzis în mai orice export de grâu care nu are aprobarea guvernului, atrăgându-și critici și accentuând creșterea prețurilor mondiale.

Anul acesta, un episod de caniculă puternică în martie și aprilie a provocat o scădere cu 5% a producției indiene de grâu, declanșând temeri legate de penurii pe piața internă.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
faina