India nu intenționează să realizeze importuri suplimentare de grâu

India nu intenționează să realizeze importuri suplimentare de grâu
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2022

Într-un răstimp în care analiști au avertizat cu privire la pericol de foamete la nivel mondial, India, al 2-lea importator din lume, semnalează că are stocuri suficiente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

India are stocuri suficiente de grâu și nu există planuri privind importul de cereale, a dat asigurări Guvernul duminică, după ce presa a anunțat că autoritățile de la New Delhi intenționează să importe grâu, transmite Reuters, preluată de Agerpres..

Vineri, prețul intern al grâului a urcat la nivelul record de 24,453 rupii (305,97 dolari) pe tonă. Este o creștere de aproape 16% după nivelul scăzut înregistrat în urma deciziei Guvernului indian din 14 mai, de interzicere a exporturilor de grâu, pe fondul scăderii producției ca urmare a unor valuri extreme de căldură.

VIDEO Prima TV: Seceta usucă România. Efectul va fi văzut în toamnă, prin creșteri de prețuri în piețe și la raft CITEȘTE ȘI VIDEO Prima TV: Seceta usucă România. Efectul va fi văzut în toamnă, prin creșteri de prețuri în piețe și la raft

Creșterea prețurilor pe plan intern a determinat traderii să speculeze că autoritățile de la New Delhi vor permite importurile pentru a majora aprovizionarea, pe fondul scăderii producției în urma valurilor de căldură.

Dar Departamentul de alimente și distribuție publică a anunțat într-un mesaj pe Twitter: "Nu există astfel de planuri de a importa grâu în India. Țara are stocuri suficiente pentru a îndeplini necesitățile interne iar Food Corporation of India are stocuri suficiente pentru distribuția publică". Achizițiile de grâu ale Indiei au scăzut în 2022 cu 57% față de anul trecut, la 18,8 milioane de tone

viewscnt
Afla mai multe despre
india
grau