Jean Valvis își desființează o firmă fără suficienți angajați și utilaje pentru exploatarea propriilor terenuri

Jean Valvis își desființează o firmă fără suficienți angajați și utilaje pentru exploatarea propriilor terenuri
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 7 iul 2017

Antreprenorul elvețian de origine greacă Jean Valvis, fondatorul brandurilor Aqua Carpatica (apă minerală) și Domeniile Sâmburești (vin), își va desființa o firmă, Sâmburești Wineries, care nu are suficienți angajați și destule utilaje pentru a-și exploata propriile terenuri. Activele firmei vor fi preluate de Viti-Pomicola Sâmburești și Dorna Agri, controlate de asemenea de Valvis și la serviciile cărora firma ce urmează să fie desființată apela constant pentru a-și lucra terenurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Practic, Sâmburești Wineries are ingineri, tehnicieni agricoli și mecanici agricoli, precum și unele utilaje, insuficiente însă pentru exploatarea propriilor terenuri arabile și plantații de viță de vie.

Anul trecut, firma a avut afaceri de 1,6 milioane lei și o pierdere de 29.779 lei.

FOTO Fabrica de blănuri Rovex din Oradea, pe piață de 100 de ani, producător de căciuli pentru Miliție, a intrat discret în faliment, cu fabrici scoase la vânzare pe OLX CITEȘTE ȘI FOTO Fabrica de blănuri Rovex din Oradea, pe piață de 100 de ani, producător de căciuli pentru Miliție, a intrat discret în faliment, cu fabrici scoase la vânzare pe OLX

Valvis a decis acum să desființeze firma pentru a limita contractele intra-grup de furnizare a serviciilor și a concentra activitatea la o singură companie, inclusiv pentru o simplificare de contabilitate și conducere a afacerii.

Valvis Holding cuprinde Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Dorna Agri și AgroElectrica. Prin Dorna Agri, Valvis exploatează circa 8.000 de hectare teren în Călărași.

Energia regenerabilă și cultivarea cerealelor sunt, însă, afaceri secundare pentru antreprenorul Jean Valvis, cele mai importante fiind Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

El a preluat Viti-Pomicola Sâmburești în 2005, apelând și la Pierre-Marie Guillaume, un viticultor francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
valvis
samburesti
dorna