Lăptăria cu Caimac oprește producția pentru 3 produse. „Scoatem produse pe care știm că le îndrăgiți.”

Lăptăria cu Caimac oprește producția pentru 3 produse. „Scoatem produse pe care știm că le îndrăgiți.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Iaurtul răcoros, iaurtul de băut și laptele condensat ies din oferta Lăptăria cu Caimac de la începutul acestui an din cauza creșterii costurilor de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Din cauza unui cumul de factori negativi (disponibilitatea ambalajelor, prețurile crescute etc), scoatem din producție trei produse pe care știm că le îndrăgiți. Așadar, iaurtul răcoros, iaurtul de băut și laptele condensat nu mai fac parte din oferta noastră”, au declarat reprezentanții companiei, conform revistaprogresiv.ro.

Amazon declanșează cele mai multe concedieri din istoria companiei CITEȘTE ȘI Amazon declanșează cele mai multe concedieri din istoria companiei

Decizia vine după ce 2022 s-a dovedit a fi un an de pierdere pentru Agroserv Măriuța, producătorul brandului Lăptăria cu Caimac. Pe fondul creșterii cheltuielilor cu un ritm mai rapid decât veniturile, rezultatul net a fost afectat semnificativ, iar compania a estimat o pierdere de 1,6 milioane de lei, potrivit raportului financiar publicat pe BVB.

„În primele nouă luni ale anului trecut am fost nevoiți să înfruntăm o serie de provocări la care nu ne-am fi așteptat în nici cel mai sumbru scenariu la momentul în care am decis să facem pasul către listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Declanșarea războiului a condus într-o manieră extrem de rapidă către un lanț de evenimente nefericite care și-au pus și își pun încă amprenta asupra multor afaceri din România, inclusiv a noastră.

FOTO Ofertă la vânzare pe autostradă de cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău CITEȘTE ȘI FOTO Ofertă la vânzare pe autostradă de cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău

Astfel, în loc să ne axăm doar pe aspectele de dezvoltare ale afacerii noastre, a trebuit să avem în vedere doar cum să atenuăm cât mai multe dintre provocările pe care le-am avut și le avem de înfruntat, precum majorarea prețurilor la energie, combustibil și inflația. În plus, de parcă nu era de ajuns, afacerea noastră a fost puternic lovită și de secetă, în special în primăvară, lucru care a condus la scăderea producției agricole per total”, a spus Mădălina Cocan, Director General Lăptăria cu Caimac.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă și folosește cele mai noi mijloace de a produce lactate de calitate, naturale, sigure, nutritive și fără adaosuri inutile. Fabrica de procesare de ultimă generație, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatură mai joasă decât media obișnuită, pentru a păstra gustul adevărat al laptelui de la vacă și o parte cât mai mare din substanțele nutritive.

De la jumătatea lunii aprilie a anului trecut, producătorul a pus în funcțiune și linia de producție a untului. Cu o capacitate totală de procesare lapte crud de 40.500 litri/zi, linia este utilizată pentru producția unei game de unturi de înaltă calitate, destinată atât consumatorilor, cât și industriei HoReCa. De asemenea, echipamentele au fost testate cu succes și pentru producția unei game de produse cremoase, gamă aflată pe finalul procesului de cercetare-dezvoltare.

Agroserv Măriuța a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, un brand care a înregistrat o creștere rapidă în preferințele consumatorilor datorită produselor de înaltă calitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
lăptăria cu caimac
lapte