Ministerul Agriculturii vrea să le dea agricultorilor ajutoare în sectorul vegetal de 527,2 milioane lei

Ministerul Agriculturii vrea să le dea agricultorilor ajutoare în sectorul vegetal de 527,2 milioane lei
scris 24 nov 2017

Ministerul Agriculturi vrea să dea ajutoare naționale tranzitorii în sectorul vegetal în valoare de 527,2 milioane lei (114,6 milioane euro), pentru culturile amplasate pe teren arabil, precum și pentru culturile de in pentru fibră, cânepă pentru fibră, tutun, hamei și sfeclă de zahăr, care se acordă pentru anul de cerere 2017.

Suma este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018, arată un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul ministerului.

Culturile amplasate pe teren arabil sunt: cereale pentru boabe (grâu, secară, orz, orzoaică, porumb boabe, sorg, orez și alte cereale), leguminoase pentru boabe (mazăre, fasole și alte leguminoase pentru boabe), rădăcinoase: cartofi, sfeclă de zahăr, rădăcinoase furajere și alte rădăcinoase, plante industriale, din care in pentru fibră, cânepă pentru fibră, floarea-soarelui, rapiță, soia boabe, in pentru ulei, tutun, plante medicinale și aromatice, scrie News.ro.

Decizie: Polonia interzice, progresiv, comerțul în zilele de duminică CITEȘTE ȘI Decizie: Polonia interzice, progresiv, comerțul în zilele de duminică

Alte culturi care intră în această categorie sunt: legume (tomate, ceapă, usturoi, varză albă, ardei, pepeni verzi și galbeni și alte legume), furaje verzi în teren arabil (furaje verzi anuale, lucernă, trifoi), căpșunerii, loturi semincere, alte culturi amplasate pe teren arabil, inclusiv în sere și solarii.

Cuantumul la hectar al ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal se calculează de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul agriculturii