Ministrul Agriculturii: Am trimis Corpul de control la magazinele ''Unirea''

Ministrul Agriculturii: Am trimis Corpul de control la magazinele ''Unirea''
scris 16 nov 2019

Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a declarat vineri, la Izbiceni, că a trimis Corpul de control pentru verificări la Casa de Comerț pentru produse agroalimentare "Unirea", după ce persoane din Consiliul de Administrație al magazinelor menționate i-ar fi transmis că acolo sunt "probleme cu iz penal".

Întrebat ce se va întâmpla în continuare cu magazinele "Unirea", Oros a răspuns că nu știe exact, menționând că așteaptă un raport al Corpului de control trimis să verifice situația, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ BRD confirmă informațiile Profit.ro: Facem verificări interne pentru o posibilă încălcare a regulilor de etică. Am sesizat autoritățile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BRD confirmă informațiile Profit.ro: Facem verificări interne pentru o posibilă încălcare a regulilor de etică. Am sesizat autoritățile

"Nu știu exact cum rămâne cu magazinele Unirea, pentru că în prima mea zi de mandat cei din Consiliul de Administrație au venit să-mi spună că acolo ar fi, și citez, 'probleme cu iz penal' iar 'magazinele sunt niște butaforii'. Drept pentru care am trimis Corpul de control, să vedem dacă într-adevăr așa este. Și, în urma anchetei, vom vedea ce s-a întâmplat acolo. Sper să nu fie ceea ce au spus dânșii și, de la o idee, sigur, inițial bună, aceea de a ajuta pe cei mici (producători- n.red.) să aibă unde să-și depoziteze și unde să-și valorifice, să se ajungă la cu totul altceva, la interese clientelare și cu iz penal, repet, citez ce au spus cei din Consiliul de Administrație. Mai multe am să vă spun când o să am și eu un raport a ceea ce s-a întâmplat acolo", a declarat Oros la Izbiceni, unde a participat la o întâlnire cu câteva sute de legumicultori din județul Olt.

Casa de Comerț Agroalimentar "Unirea" a deschis două magazine, unul în Sibiu și unul în București, din lanțul de 60 de magazine cu produse tradiționale provenite de la micii producători români propuse a fi deschise în acest sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
nechita-adrian oros
unirea