Ministrul Agriculturii, despre creșterea porcilor în gospodării: Nu ne oprim aici, nu ne învinge virusul

Ministrul Agriculturii, despre creșterea porcilor în gospodării: Nu ne oprim aici, nu ne învinge virusul
scris 20 sep 2018

Ministrul Agriculturii Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la creșterea porcilor în gospodării, că această activitate va continua, în condiții de siguranță, după ce ”trece acest val de boală”. ”Nu ne oprim aici, nu ne învinge virusul”, a spus Petre Daea, care a afirmat că nu poate estima când va fi eradicată pesta porcinăm africană din România.

Petre Daea, prezent miercuri la Buzău la deschiderea ediției de anul acesta a evenimentului dedicat recoltei ”Toamna buzoiana”, a negat informația potrivit căreia s-ar încerca, odată cu apariția pestei porcine, împiedicarea gospodarilor de a mai crește gospodării, scrie News.ro.

”Exclus. Vom continua creșterea porcului în gospodării. După ce trece acest val de boală, gospodarii vor putea să crească din nou porci în condiții de securitate sanitar veterinară, în așa fel încât să nu mai avem asemenea necazuri. Nu ne oprim aici, nu ne învinge virusul. Continuăm creșterea porcilor în condiții de siguranță”, a  spus ministrul Agriculturii.

CONFIRMARE O nouă companie, al 10-lea jucător, a intrat pe piața RCA din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE O nouă companie, al 10-lea jucător, a intrat pe piața RCA din România

Daea a adăugat că nu poate spune cât va mai dura până ce va fi eradicat de pe teritoriul țării virusul pestei porcine africane.

”Important e să facem ce trebuie să facem astăzi. Sunt două acțiuni majore. Prevenirea înseamnă să-i spui vecinului: «Dragă vecine, uite ce mi s-a întâmplat, eu am această boală». Vecin de gospodărie, de sat, de comună, de județ. A doua măsură e cea dureroasă, luată de stat și toate pierderile suferite, dar pentru care oamenii vor fi despăgubiți”, a mai spus ministrul Agriculturii Petre Daea.

Pesta porcină africană se manifestă în peste opt sute de focare în 13 județe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petre daea
porci