Ministrul Agriculturii: Îndemn românii să cumpere produse românești, nu cu mucegai și cu alte...

Ministrul Agriculturii: Îndemn românii să cumpere produse românești, nu cu mucegai și cu alte...
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că ordonanța de plafonare a adaosului comercial la câteva alimente de bază a condus la reducerea inflației, anunțate recent de INS, și i-a îndemnat pe români să cumpere ”românește”, adică produse românești, și nu ”brânză cu mucegai” sau alte produse din import.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank

Detalii AICI

Ministrul Agriculturii a fost întrebat dacă în condițiile în care prețurile la pește, ouă și brânză au crescut între 14% și 17%, conform datelor INS, el personal simte că scade inflația. 

”Inflația scade din date care sunt comnunicate de către o autoritate a statului, care face o analiză și o raportare, și. bineînțeles, ordonanța pe care noi am dat-o, inclusiv cu plafonarea adaosului comercial, a dus la o inflație în momentul de față, care a fost și comunicată de către Institutul de Statistică, de 8,8%,” a afirmat ministrul Agriculturii.

EXCLUSIV - VIDEO Interviu ministrul Finanțelor: Rectificarea bugetară va fi negativă. Prima rectificare negativă după criza financiară, excluzând anul pandemiei. Cine va primi bani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV - VIDEO Interviu ministrul Finanțelor: Rectificarea bugetară va fi negativă. Prima rectificare negativă după criza financiară, excluzând anul pandemiei. Cine va primi bani

Acesta a adăugat că, din vizitele efectuate personal în magazine, a observat că brânza românească, atât de oaie, cât și de vacă, a avut o scădere a prețului cu 35%, și a făcut apel ca românbii să nu cumoere brânză de import, cu mucegai.

”Nu știu despre ce brânză vorbiți dvs. Dacă vorbim de brânza cu mucegai sau altă brânză adusă din import, eu îndemn oamenii, eu îndemn românii și pe toți să cumpoere românește, să cumpere produse românești, nu cu mucegai și cu alte...”, a spus Florin Barbu. 

”Ideea este să cumpărăm românește. Dacă cumpărăm românește, atunci automat cumpărăm produse românești, e logic, așa mi se pare”, a adăugat ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministru
agricultură
florin barbu
brânză
mucegai
cumpăra
românește
inflație