Producție slabă la pepeni, anul acesta, reclamă fermierii din Dolj. ”A bătut piatra și nu s-au copt cum trebuie. Nici nu se vând pentru că nu au oamenii bani”

Producție slabă la pepeni, anul acesta, reclamă fermierii din Dolj. ”A bătut piatra și nu s-au copt cum trebuie. Nici nu se vând pentru că nu au oamenii bani”
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Ploile abundente din primăvară și începutul acestei veri au influențat puternic culturile de pe nisipurile Olteniei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Reșița.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lubenițele și pepenii s-au copt mai târziu și nici căutarea pe piață în acest sezon, față de anii trecuți, nu este prea mare, a declarat Aurel Tita, producător din comuna Unirea, județul Dolj, prezent de peste 15 ani în piețele din Reșița.

Brad Pitt, acuzat că a risipit resursele de pe proprietatea Miraval CITEȘTE ȘI Brad Pitt, acuzat că a risipit resursele de pe proprietatea Miraval

“Nici la jumate nu-i cantitatea care trebuia, din cauză că e anul mai prost, a bătut și piatra; este foarte slab față de anii trecuți. A bătut piatra și nu s-au copt cum trebuie, a fost afectată prima recoltă și am ieșit târziu pe piață. Este foarte rău anul acesta. Nici nu se vând pentru că nu au oamenii bani“, spune producătorul.

Potrivit lui Aurel Tita și legumele au avut de suferit din cauza precipitațiilor și a variațiilor de temperatură din prima jumătate a anului, dar față de ardei, ceapă și vinete, tomatele s-au copt nespus de bine și sunt la mare căutare, atât proaspete pentru consumul zilnic, cât și pentru suc sau bulion.

În prezent pe tarabele piețelor din Reșița, un kilogram de tomate se vinde cu 10-12 lei, iar unul de lubeniță și pepene cu 4-5 lei, dar prețurile ar mai putea să scadă, spun producătorii, din cauza temperaturilor foarte ridicate care afectează marfa, alterând-o.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepeni
dolj