Norofert Group cumpără o fermă din județul Teleorman, tranzacție de 9,5 milioane de lei

Norofert Group cumpără o fermă din județul Teleorman, tranzacție de 9,5 milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2021

Norofert Group, producător român de inputuri organice, intenționează să achiziționeze o fermă de 1.000 de hectare în localitatea Zimnicea, județul Teleorman. Valoarea tranzacției se ridică la 9,5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Încă de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achiziționarea unei ferme care să fie deja utilată și pregătită să funcționeze încă din prima zi. În ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investiții și în cele din urmă am decis să achiziționăm ferma localizată în Zimnicea și care se află într-o stare excelentă de funcționare. Județul Teleorman este unul de tradiție pentru agricultură, iar calitatea solului și faptul că ferma este situată în apropiere de Portul Zimnicea de la Dunăre sunt câteva dintre punctele forte pentru care ne-am propus să realizăm această investiție. Ne dorim ca noua linie de business să devină una strategică în dezvoltarea Norofert Group,” a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Ferma, operată de o companie locală înființată în anul 2006, are o suprafață de 1.000 de hectare aflate în arendă. Ferma este 84% compactă, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar prețul arendei este unul atractiv. Norofert are în plan să introducă agricultura ecologică pe toată suprafața fermei începând cu anul 2021.

Situată la 5 km distanță de Portul Zimnicea de la Dunăre, Norofert intenționează să dezvolte capacități de încărcare barje la Dunăre pentru business-ul său de trading cu cereale ecologice. Această capacitate de încărcare reprezintă un hub logistic excelent pentru activitatea principală a Norofert. Orice tipuri de culturi bio, produse sau primite în schimbul inputurilor ecologice, pot fi vândute la export pe Dunăre.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

În cadrul fermei există aproximativ 3.000 metri pătrați de depozite, precum și o gamă completă de echipamente agricole aflate într-o stare excelentă. Acestea au cel mult trei ani vechime și pot opera peste 1.800 de hectare de teren.

Pe termen scurt, Norofert are în vedere realizarea unor investiții de modernizare și mărire a capacității de stocare, extinderea terenului arabil până la 2.000 de hectare și transformarea unei părți din fermă în instalație de testare a produselor Norofert.

Norofert se așteaptă ca beneficiile financiare aduse de fermă să fie semnificative. Din punct de vedere economic, efectele asupra activității vor fi vizibile începând cu anul viitor. Conform previziunilor inițiale realizate de Norofert, veniturile totale din culturile de grâu și floarea-soarelui, precum și din subvenții vor ajunge la  7,5 milioane de lei în 2022, iar profitul este estimat la 3,5 milioane de lei.

Achiziția va fi finanțată printr-o combinație de facilități de credit bancare și fonduri ale companiei. Tranzacția va fi pusă pe ordinea de zi la următoarea întrunire a Adunării Generale a Acționarilor societății, programată să aibă loc în data de 20 aprilie 2021.

Norofert Group este o companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania are o capitalizare de piață de 215 milioane de lei. În 2020, acțiunile Norofert au fost cele mai tranzacționate instrumente financiare de pe piața AeRO.

Acum a început procesul de majorare a capitalului prin care compania intenționează să strângă peste 7 milioane de lei. În prima etapă, investitorii pot tranzacționa drepturile de preferință. Ulterior perioadei de tranzacționare, deținătorii de drepturi NRFR01 vor putea subscrie acțiuni noi în cadrul Etapei 1 a majorării, între 12 martie – 11 aprilie 2021. Pentru subscrierea unei acțiuni noi în cadrul majorării sunt necesare 14,58898 drepturi de preferință.

Norofert este un grup de companii care include o linie de produse pentru agricultura ecologică (Norofert Organic), o linie de produse pentru agricultura convențională (Karisma) și o linie de produse pentru grădinari și fermieri mici (Norofert Fito).

Pe 3 martie 2020, acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe Bursa de Valori București sub simbolul „NRF”, iar pe 5 iunie 2020, obligațiunile Norofert au debutat sub simbolul „NRF25” pe piața SMT-Bonds a BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
norofert group
ferma
teleorman