Parteneriat lansat după 2 ani: Compania marocană OCP, cel mai mare producător de îngrășăminte fosfatice, intră oficial în România. Acord cu proprietarul Agricost

Parteneriat lansat după 2 ani: Compania marocană OCP, cel mai mare producător de îngrășăminte fosfatice, intră oficial în România. Acord cu proprietarul Agricost
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 ian 2022

SEEFCO, companie de distribuție a îngrășămintelor înființată în România de compania marocană OCP, cel mai mare producător de îngrășăminte pe bază de fosfați din lume, și grupul arab Al Dahra, proprietarul Agricost Brăila, și-a început oficial activitatea, la doi ani de la anunțarea planurilor, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a relatat că OCP și Al Dahra au încheiat, în ianuarie 2020, un acord în vederea înființării unei societăți mixte în România.

Denumită SEEFCO (South East Europe Fertilizer Company), compania mixtă are un capital social de 5 milioane de dolari și se ocupă cu importul, depozitarea și comercializarea îngrășămintelor chimice, atât în România, cât și pe piețele din regiune.

ANAF, ANSVSA, Vama și Poliția vor iniția acțiuni de control încrucișat în comerțul cu legume-fructe și produse agroalimentare CITEȘTE ȘI ANAF, ANSVSA, Vama și Poliția vor iniția acțiuni de control încrucișat în comerțul cu legume-fructe și produse agroalimentare

SEEFCO a lansat acum primele sale oferte de îngrășăminte pe piață, potrivit Argus Media.

OCP și Al Dahra dețin câte 50% din acțiunile SEEFCO.

Fondată în 1920 la Casablanca, OCP (fosta Office chérifien des phosphates) este deținută în proporție de 95% de statul marocan, având 21.000 de angajați și circa 30 de subsidiare, în Africa, Europa, Asia și cele două Americi. Grupul este lider mondial pe segmentul îngrășămintelor chimice pe bază de fosfați.

Pe piață din 1995, Al Dahra are sediul în Emiratele Arabe Unite și este principalul trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu afaceri anuale de 1 miliard de dolari. Grupul arab a achiziționat, în 2018, Agricost Brăila, cea mai mare companie agricolă din România.

Recent, Al Dahra a deschis 5 fabrici pentru comprimarea și uscarea plantelor furajere, în România, Bulgaria și Serbia, după o investiție totală de 117 milioane de euro.

Al Dahra este parte a holdingului Al Ain, controlat de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, fost vicepremier al Emiratelor Arabe Unite și președinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera. Este cel mai tânăr frate al actualului emir și președinte al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

viewscnt
Afla mai multe despre
seefco
ocp
ingrasaminte chimice
al dahra
agricost braila
societate mixta
investitie