Pescarii comerciali din Deltă vor putea captura legal mai mult pește

Pescarii comerciali din Deltă vor putea captura legal mai mult pește
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2019

Pescarii comerciali din Deltă vor putea captura legal mai mult pește decât până acum și nu vor fi sancționați, dacă vor depăși capturile pe care le vor primi anul acesta de la autorități, însă își vor înceta activitatea dacă se va depăși cota alocată pentru zona în care pescuiesc, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Mușetescu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Cota minimă individuală nu poate acoperi într-un an nici măcar salariul minim și toți pescarii mi-au confirmat că dintr-o tonă și jumătate de pește nu poți să trăiești. Pentru a nu duce acest fariseism la nesfârșit, am decis să mărim cota de la 1,5 tone de pește la 3,5 tone", a afirmat Mușetescu.

Paradoxul agriculturii: Românii o consideră importantă, dar foarte puțini ar lucra în acest sector. „Există ideea că a fi agricultor este o rușine, un eșec în viață, o ocupație pentru cei fără carte.\ CITEȘTE ȘI Paradoxul agriculturii: Românii o consideră importantă, dar foarte puțini ar lucra în acest sector. „Există ideea că a fi agricultor este o rușine, un eșec în viață, o ocupație pentru cei fără carte."

Cantitatea maximă de 3,5 tone de pescar variază în funcție de zonă, potrivit sursei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rbdd
mălin mușetescu
delta dunarii
pescuit