Pesta porcină la ferma Smithfield din județul Timiș. Peste 25.000 de porci vor fi sacrificați

Pesta porcină la  ferma Smithfield din județul Timiș. Peste 25.000 de porci vor fi sacrificați
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2021

Peste 25.000 de porci vor fi sacrificați, după ce, în ferma Smithfield din județul Timiș a fost depistată pestă porcină africană. Urmează ca porcii să fie incinerați sau îngropați pe terenul fermei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare Timiș, Flavius Nicoară, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că au fost aprobate două metode de exterminare a porcilor din fermă, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

”Vor fi sacrificați 25.021 de porci de la acea fermă. S-au aprobat două metode de asanare, prin incinerare cu incineratoare  mobile pe care le deține firma și prin îngropare, în apropierea fermei”, a declarat Flavius Nicoară.

Porcii vor fi sacrificați joi.

Deocamdată, nu se cunoaște care este pierderea pe care o are societatea în urma apariției pestei porcine, o comisie de anchetă urmează să stabilească exact prejudiciul.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Noi cazuri de pestă porcină au fost depistate în județul Timiș. Potrivit Prefecturii Timiș, urmează ca animalele să fie sacrificate.

Zona afectată este pe o distanță a 13 kilometri și cuprinde: localitatea Berecuța și  exploatația comercială suine – fermă Gătaia 2 aparținând SC Smithfield România SRL. Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile: Opatița, Birda, Sculia, Gătaia, Șemlacu Mare, Șemlacu Mic, Butin, Percosova, Rovinița Mică, Breștea, Rovinița Mare, Sîngeorge, din județul Timiș și localitatea Măureni, din județul Caraș-Severin și exploatațiile comerciale suine – fermă Gătaia și fermă Birda, aparținând SC Smithfield România SRL.

Virusul a fost confirmat și într-o gospodărie din localitatea Honorici. În acest caz a fost stabilită zona afectată pe o rază de 13 kilometri. Astfel, zona de protecție (0-3 km) cuprinde localitățile Honrici, Pini, Victor Vlad Delamarina. Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile Lugoj, Tapia, Lugojel, Măguri, Găvojdia, Olosag, Știuca, Pădureni, Dragomirești, Vișag, Pietroasa Mare, Hodoș, Herendesti.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

viewscnt
Afla mai multe despre
smithfield
porci