Peste 200.000 de rațe au fost sacrificate în Franța din cauza gripei aviare

Peste 200.000 de rațe au fost sacrificate în Franța din cauza gripei aviare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2021

Peste 200.000 de rațe au fost sacrificate în Franța pentru a opri răspândirea gripei aviare în crescătorii și alte 400.000 urmează să fie sacrificate, a anunțat marți Ministerul francez al Agriculturii, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr de aproximativ 100.000 de rațe au fost sacrificate în interiorul focarelor de gripă aviară identificate, în timp ce 104.000 au fost sacrificate preventiv în zonele din jurul focarelor, a declarat șeful serviciului veterinar, Loic Evain. "Au mai rămas aproape 400.000 de exemplare care vor fi sacrificate preventiv", a adăugat Loic Evain, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Grupul bancar francez Crédit Agricole a vândut Crédit Agricole Bank România către Vista Bank CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul bancar francez Crédit Agricole a vândut Crédit Agricole Bank România către Vista Bank

Potrivit ultimului bilanț publicat duminică de Ministerul Agriculturii, Franța avea 61 de focare de gripă aviară, iar 48 dintre acestea au fost identificate în departamentul Landes (sud-vest-ul Franței), o regiune care are un număr mare de ferme de gâște și rațe care sunt crescute pentru a produce foie gras.

Autoritățile franceze au decis să sacrifice, preventiv, toate păsările care sunt crescute pe o rază de un kilometru în jurul unui focar de gripă aviară identificat. Pe o rază cuprinsă între unul și trei kilometri din jurul unui focar vor fi sacrificate toate păsările înotătoare, indiferent dacă sunt ținute în spații închise sau nu, la fel ca și alte tipuri de păsări care nu sunt în spații închise, a precizat Loic Evain.

viewscnt
Afla mai multe despre
rate
franta
gripa aviara