Peste 40% din Uniunea Europeană este acoperită de păduri

Peste 40% din Uniunea Europeană este acoperită de păduri
scris 21 mar 2018

Pădurile și terenurile împădurite acoperă 182 de milioane de hectare în Uniunea Europeană, aproximativ 42% din suprafața terestră totală a blocului comunitar, existând 0,36 hectare de pădure per capita, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică Eurostat.

Cele mai extinse zone cu păduri se află în Suedia (30 de milioane de hectare), Finlanda (24 de milioane de hectare) și Spania (27 de milioane de hectare), scrie Agerpres.

Amazon a depășit Alphabet, compania mamă a Google, ca valoare de piață și ocupă locul 2 în Top-ul celor mai valoroase companii din lume CITEȘTE ȘI Amazon a depășit Alphabet, compania mamă a Google, ca valoare de piață și ocupă locul 2 în Top-ul celor mai valoroase companii din lume

Cel mai ridicat procent de zone împădurite din totalul teritoriului unei țări se găsește în Finlanda (71%), Suedia (67%), Slovenia (64%), Estonia (58%) și Letonia (56%), iar cel mai scăzut în Olanda (8%), Malta (11%) și Danemarca (16%).

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
paduri
eurostat