Petre Daea: Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!

Petre Daea: Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2022

Ministrul Agriculturii, Petre Daea anunță că, ”din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga! Din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu - Răsmirești , SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt - Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova - Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea - Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat - Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate - Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare”, spune ministrul.

Galaxy Z Flip4 ar putea fi mai scump decât modelul anterior CITEȘTE ȘI Galaxy Z Flip4 ar putea fi mai scump decât modelul anterior

El arată că ”apele s-au îndepărtat de țărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducțiune, nu mai avem apă la prize”, scrie News.ro.

”La Zimnicea, o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă. În perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație este bună, culturile nu sunt afectate. Acum toată atenția se îndreaptă spre lucrările de investiții, urmărindu-se graficele de execuție, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în așa fel încât să ne realizăm programul de investiții pentru reabilitarea sistemului de irigații din România”, precizează ministrul.

Petre Daea arată că, împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiștii din teritoriu, au convenit la fața locului să prioritizeze lucrările.

”Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție. Ministerul Agriculturii asigură finanțarea tuturor lucrărilor prevăzute în Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații în perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul României. Programul de Reabilitare a Sistemului de Irigații in România este obiectiv prioritar pentru Ministerul Agriculturii! Îi asigur pe fermieri că lucrările de investiții din infrastructura principală se vor realiza la timp. Bani avem, să nu mai irosim timpul!”, mai spune ministrul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
petre daea
irigatii