Plafonul pentru subvenționarea motorinei utilizate în agricultură a fost suplimentat cu 100 milioane lei. O schemă de ajutor de stat similară, aprobată pentru acvacultură

Plafonul pentru subvenționarea motorinei utilizate în agricultură a fost suplimentat cu 100 milioane lei. O schemă de ajutor de stat similară, aprobată pentru acvacultură
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 sep 2018

Guvernul a suplimentat, în ședința de joi, cu 100 milioane lei schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură și a aprobat, totodată, o schemă similară pentru motorina folosită în acvacultură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma cererirlor depuse la APIA, Executivul a constatat necesitatea suplimentării plafonului inițial pentru anul 2018 de la 320,581 milioane lei la 420,581 milioane lei.

Pentru anul în curs, conform datelor oficiale, au fost efectuate plăți pentru reducverea accizei în valoare de peste 250 milioane lei, dar aproximativ 110 milioane lei au fost restanțe pentru anul trecut.

Începând cu anul 2015, se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate de fermieri în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

FOTO Șeicul arab care controlează cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu și a preluat recent Agricost, cel mai mare producător agricol local, a venit la București pentru o discuție cu Iohannis CITEȘTE ȘI FOTO Șeicul arab care controlează cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu și a preluat recent Agricost, cel mai mare producător agricol local, a venit la București pentru o discuție cu Iohannis

Acum, Guvernul a decis instituirea unei scheme de ajutor de stat similare pentru motorina folosită în acvacultură.

Suma prevăzută pentru acest ajutor de stat este de 5,532 milioane lei anual în perioada 2018-2020.

Beneficiarii schemei sunt întreprinderiel mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în producția, prelucrarea și comercializarea produselor proprii obținute din acvacultură.     

viewscnt
Afla mai multe despre
acciza
motorina
agricultura
acvacultura
plafon
majorare
guvern