Plățile în avans pentru subvențiile fermierilor din sectorul vegetal și zootehnic, acordate începând cu 16 octombrie

Plățile în avans pentru subvențiile fermierilor din sectorul vegetal și zootehnic, acordate începând cu 16 octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2018

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va putea acorda începând cu 16 octombrie 2018 plăți în avans în cadrul schemelor de plăți directe din sectorul vegetal și zootehnic într-un procent conform reglementărilor comunitare în vigoare la data efectuării plăților în avans.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Guvernul a stabilit joi, pentru anul 2018, cuantumul per hectar al plății unice pe suprafață, al plății redistributive și a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, al plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, al plății pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.

În sectorul vegetal, schema de plată unică pe suprafață va fi de 102,5 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv, va fi de 5 euro/ha, iar la peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv, va fi de 50,3 euro/ha. Plata pentru înverzire  va fi de 58,2 euro/h, iar plata pentru tinerii fermieri  va fi de 25,8 euro/ha. Aceste cuantumuri se pot majora sau diminua pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, pe baza suprafețelor determinate.

EXCLUSIV Prețurile pachetelor de țigări cresc, prin ridicarea accizei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prețurile pachetelor de țigări cresc, prin ridicarea accizei

Pentru speciile ovine/ caprine, plățile directe pentru schema de sprijin cuplat au un plafon alocat de 56,1 milioane euro.

Cuantumurile pentru plățile directe se calculează de către APIA prin raportarea plafoanelor la suprafețele determinate și la efectivul de animale eligibile.

Începând cu data de 1 decembrie 2018, APIA va efectua plățile corespunzătoare diferenței între plafonul financiar al fiecărei scheme prevăzute în prezentul act normativ și cuantumul calculat și acordat în avans în condițiile îndeplinirii de către beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate.

Plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2018 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C (4,6638 lei).

viewscnt
Afla mai multe despre
subventii
agricultura
fermieri
plata
directa
vegetal
zootehnic
avans
apia
guvern