Prețurile la boabele de cacao au atins un nivel record al ultimilor 47 de ani

Prețurile la boabele de cacao au atins un nivel record al ultimilor 47 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Costul unei tone dintr-un fruct extrem de căutat și apreciat, la bursa ICE din Londra, a crescut la 5.009 de dolari, a relatat portalul MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile la boabele de cacao în timpul tranzacționării au atins un nivel record al ultimilor 47 de ani, scrie Adevărul.

Parcul Plumbuita, cel mai mare din Sectorul 2, se reîntregește. Primăria a cumpărat cu 4,3 milioane de euro, de la moștenitori, patru hectare retrocedate în 2014 CITEȘTE ȘI Parcul Plumbuita, cel mai mare din Sectorul 2, se reîntregește. Primăria a cumpărat cu 4,3 milioane de euro, de la moștenitori, patru hectare retrocedate în 2014

Potrivit acestuia, prețul pe tonă de boabe de cacao la bursa ICE din Londra a crescut la 5.009 dolari, care este cel mai ridicat nivel din 20 iulie 1977 și până în prezent, potrivit Dow Jones.

„Disponibilitatea boabelor de cacao din Africa de Vest rămâne limitată, iar previziunile pentru un alt deficit al producției în raport cu cererea pentru anul următor sunt în creștere”, citează portalul Jack Scoville, vicepreședinte al firmei financiare The Price Futures Group. El a menționat că unul dintre motivele pentru astfel de așteptări a fost fenomenul climatic El Niño, care amenință culturile din Africa de Vest cu vremea caldă și uscată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cacao
boabe
pret
bursa